Macie ochotę na pyszną, prostą i kolorową sałatkę. Można ją zrobić do obiadu, u mnie była do ryżu curry, który już niedługo wam zaprezentuję, ale też jako samodzielna przekąska.
Składniki:
-papryka czerwona
-papryka żółta
-pomidor
-garstka pietruszki
-jedna dużo czerwona cebula
Sos: -ulubiona musztarda
-ocet winny
- oliwa z oliwek
Wykonanie: Papryki kroimy w kostkę. Pomidora troszkę grubiej. Pietruszkę siekamy i wrzucamy do sałatki. To samo robimy z cebulą. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
W małym pojemniczku mieszamy łyżkę musztardy, trochę octu winnego i oliwkę z oliwek. Dodajemy wszystko do warzyw i mieszamy.
Smacznego
Ameryki tutaj może nie odkryłam, ale pierwszy raz robiłam taki sos. Podpatrzyłam go u pani Ewy Wachowicz i bardzo mi posmakował.