Dziś w naszym śniadaniowym cyklu postanowiliśmy osłodzić Wam życie i zabrać na chwilę na uliczki Paryża. Dziś serwujemy tosty francuskie na słodko.
Przepis jak to u nas bywa jest banalny i szybki, ale nie ma co gadać, trzeba gotować!
Co potrzebujemy: - 0,5 bagietki
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 2 łyżki cukru
Co robimy:
- Bagietkę kroimy na plastry.
- W misce roztrzepujemy jajko z mlekiem i z cukrem.
- Na patelni rozgrzewamy masło.
- Moczymy bułkę w jajku i mleku i wrzucamy na rozgrzane masło. Smażymy z każdej strony aż stanie się rumiana. I gotowe
- Można podawać z cukrem puder, syropem klonowym, owocami albo dżemem. Możliwości jest mnóstwo.
Śniadanie to jest niestety trochę bardziej kaloryczne i bogate w cukier, ale czasem można poszaleć. Szczególnie kiedy wraca się z urlopu i trzeba osłodzić sobie powrót do pracy.
Życzę Wam miłego dnia! Energii!
PS I nadal czekam na składniki do wtorkowego wyzwania!