Cześć Wszystkim! :)
Dziś pomysł na wege wrapy nadziewane serami z mleka owczego.

Do przygotowania 4 porcji będziemy potrzebować:
- 4 placki tortilli
- 250 g sera halloumi
- 3-4 małe oscypki
- mix sałat
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 czerwoną paprykę
- kiełki rzodkiewki
- pikantną salsę pomidorową (przepis znajdziecie
tutaj)
1. Pomidorki kroimy na pół, a paprykę w paski.
2. Następnie przygotowujemy pomidorową salsę.
2. Ser halloumi odsączamy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm.
3. Oscypki kroimy na 3 równe części.
4. Oba sery podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu z obu stron, do zrumienia.
5. Tortille smarujemy porcją sosu, układamy sałatę, pokrojone warzywa oraz podsmażony ser. Całość zwijamy i podajemy, póki ciepłe!
Jeśli nie przepadacie za pikantnymi salsami, wypróbujcie ten przepis z sosem bazyliowym, który orzeźwi danie i nada mu lekkości.
SMACZNEGO! :)