Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Szparagi z miętowo-cytrynowym masłem i migdałami
Bazylia czy Wanilia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
270
Kategorie
126
Szparagi z miętowo-cytrynowym masłem i migdałami
Składniki (2 porcje):1 pęczek zielonych szparagów2 łyżki masła6-7 listków mięty1 łyżka soku z cytryny2 łyżki migdałów w płatkachSposób przygotowania:Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki, ugotuj al dente w garnku do szparagów.Na patelni rozgrzej...
Bazylia czy Wanilia
06 cze 15
Warzywa
,
Szparagi
,
Cytryny
,
Migdały
Cytryny
12 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Bazylia czy Wanilia
O jedzeniu, gotowaniu i inspiracjach czerpanych z podróży ...
270
126
Polecane przepisy
Jak przygotować szparagi i z czym je podawać?
Artykuł Jak przygotować szparagi i z czym je podawać? pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
MK-przepisy-kulinarne
,
Szparagi
Szparagi mimoza z jajkiem i sosem winegret
Szparagi mimoza to jeden z najprostszych i jednocześnie bardzo smacznych sposobów na podanie zielonych szparagów. To klasyczne i ponadczasowe danie robi się ze szparagów gotowanych,... Artykuł Szparagi mimoza z jajkiem i sosem winegret pochodzi z serwi...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Jajka
,
Przekąski z warzyw
,
MK-przepisy-kulinarne
,
Małe dania
,
Szparagi
,
Winegret
Szparagi z masłem i cytryną
Czytaj więcej »
Wiem co jem
Wolne od glutenu
,
Wolne od laktozy
,
Wolne od jajek
,
Jarskie
Białe szparagi z szynką dojrzewającą
Białe szparagi z szynką to bardzo prosta i bardzo smaczna przystawka. Cienko obrane szpragi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, tak żeby zmiękły, ale... Artykuł Białe szparagi z szynką dojrzewającą pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Przekąski
,
Przekąski z warzyw
,
Szparagi
,
Pieprz cytrynowy
,
Szynka dojrzewająca
,
Białe szparagi
Szparagi z miętowo-cytrynowym masłem i migdałami
Składniki (2 porcje):1 pęczek zielonych szparagów2 łyżki masła6-7 listków mięty1 łyżka soku z cytryny2 łyżki migdałów w płatkachSposób przygotowania:Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końcówki, ugotuj al dente w garnku do szparagów.Na patelni rozgrzej...
Bazylia czy Wanilia
Warzywa
,
Szparagi
,
Cytryny
,
Migdały
Jak ugotować szparagi - 6 prostych porad
Nie jestem wielbicielką takich wpisów, ale przez ostatni tydzień pytanie "jak ugotować szparagi?", zadano mi przynajmniej ze sto razy. Jako naczelna fanka tych pysznych patyczków, wymienię w punktach kilka prostych porad - mam nadzieję, że amatorom pom...
bazyliowy mus
Food
,
Szparagi
,
Gotowanie szparagów
,
Jak ugotować szparagi
Tarta ze szparagami
Pyszna tarta ze szparagami, mozzarellą i migdałami. Gryczany spód już znacie z poprzednich przepisów - kto nie czytał odsyłam do uwag tam zawartych np. tutaj lub tutaj. Tarta ze szparagami i mozzarellą na gryczanym spodziegryczany spód:200 g mąki...
chleb miejski
Tarty wytrawne
,
Szparagi
Szparagi z sosem holenderskim
Szparagi są sezonowym warzywem bardzo popularnym w Wielkopolsce. Szparagi pojawiają się w sprzedaży maju i czerwcu. Kilka km od Trzcianki jest sporo gospodarstw, w których uprawia się szparagi. Wczoraj wybraliśmy się tam i wróciliśmy z kilkoma kg zielo...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drugie danie
,
Sól
,
Szparagi
,
żółtka
,
Wino
,
Sos holenderski
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone