Skoro jest jesień, tonastole koniecznie musi pojawić się dynia! Możliwości jej wykorzystania jest naprawdę wiele, zaczynając odmakaronów, naciastach kończąc. My proponujemy dzisiaj sałatkę zpieczoną dynią, kaszą pęczak, wł...
Dzisiaj zapraszam Was na prostą i bardzo smaczną sałatkę z pieczoną brzoskwinią. Idealna dla osób, które nie mają za dużo czasu na przygotowywanie wymagających sałatek, które nie przepadają za krojeniem składników, czy lubią sałatki bez majonezu. Świet...
Lato uwielbiam za ferie kolorów i smaków. I za możliwość przygotowania dania w kilka chwil. Długie duszenie, pieczenie zostawiam bowiem na jesień i zimę. Teraz unikam długiego przebywania w kuchni, przygotowując ekspresowe posiłki. Takie jak ten. Wysta...
Jesienią i zimą z lekkich sałatek na bazie zielonych liści przerzucamy się na sałatki na bazie kaszy lub ciecierzycy. Są bardzo sycące, a na dodatek zazwyczaj świetnie smakują także na ciepło. Można więc je delikatnie podgrzać, jeżeli chcecie rozgrzać ...
Makrela to bardzo popularna na polskim rynku ryba. Dostępna jest zazwyczaj w formie wędzonej, a ceniona za delikatne mięso i łagodny smak. Makrela zawiera znaczną zawartość tłuszczu. Przede wszystkim frakcji kwasów tłuszczowych nienasyconych z rodziny ...
Niedługo podsumowanie akcji 12 potraw na świąteczny stół. Zanim jednak to nastąpi chciałam wam przypomnieć kilka zeszłorocznych przepisów. Może coś wam przypadnie do gustu i pojawi się na waszym świątecznym stole? Sałatki : Sałatka jarzynowa Sałatka ma...
Jesienna sałatka z pieczoną dyniąZaczynam eksperymentować smakami, tym razem jesiennymi. Ze względu na rok szkolny muszę przygotowywać rodzince przekąski do szkoły i pracy. Z córką nie ma problemu lubi polskie drożdżowe wypieki czy kanapki, gorzej jest...
Sobota.Dzień porządków w mieszkaniu.Czas przygotować obiad, najlepiej coś szybkiego i prostego. Polecam:Sałatka z wędzonej makreliskładniki:* średnia makrela wędzona około 250 g* 4 średnie ziemniaki obrane i ugotowane* 3 średnie ogórk...