Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Śląskie rolady (zrazy) po lędzińsku - Silesian rouladen from Lędziny - Involtini di carne alla polacca (di Lędziny, Slesia)
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
Śląskie rolady (zrazy) po lędzińsku - Silesian rouladen from Lędziny - Involtini di carne alla polacca (di Lędziny, Slesia)
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredientimięso wołowe bite/thin slices of beef /fette fine di bovino adultocebula/onion / cipollakiełbasa (najlepiej śląska)/ sausage/ salsicciamusztarda/ mustard/ senape (salsa)sól/ salt to taste/ saleDo ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
23 wrz 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
N i po świyntach - czyli śląskie przepisy na każdy czas (Silesian Recipies/ Ricette slesiane)
Smakołyki Angeli na FacebookuNo tak, już po świętach, jajek mamy pewnie dość, choć jak dla mnie gęsie jaja olbrzymy (patrz foto powyżej) to nie lada rarytas i chętnie bym jeszcze jedno takie zjadła ;-).Zapraszam Was serdecznie po odrobinę poświąteczneg...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
ALFABETYCZNY SPIS CIAST
,
ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK
Il panorama enologico polacco nel 2016
Le migliori scoperte enologiche polacche degli ultimi mesiCi voleva un bel po’ di tempo perché questo articolo si materializzasse. Negli ultimi mesi il panorama enologico polacco è cambiato notevolmente. Più viticoltori, più appassionati dei vini polac...
Italianizzato
Wino
,
SPOT.
,
Riesling
,
Lidl
,
Vino polacco
,
Sama Valley
,
Winnica Srebrna Góra
,
Winnice Wzgórz Trzebnickich
Pieczone zrazy dla szlachty
Involtini al fornoSzlacheckie danie wykonane i podane w sposób rustykalny :)Słowo zraz wywodzi się z j. polskiego i znaczy plaster mięsa. Zrazy są tradycyjnym daniem kuchni staropolskiej. Plastry mięsa wypełniano nadzieniem ...lub najprościej bez nadzi...
Quattro Stagioni
CARNE
,
SECONDI DI CARNE
,
POLLO
WSPÓŁPRACA
Współpracuję z/ I co-operate with: Robert Marcinkowski Wyrób Galanterii Metalowej - blog FB Mój Sposób Na Szaszłyki60-418 Poznań ul.Chodzieska 21email, kom.697-025-384.- produkty, które użyłam dotychczas podczas gotowania zWyrobami Galanter...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
WSPÓŁPRACA
Śląskie rolady (zrazy) po lędzińsku - Silesian rouladen from Lędziny - Involtini di carne alla polacca (di Lędziny, Slesia)
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredientimięso wołowe bite/thin slices of beef /fette fine di bovino adultocebula/onion / cipollakiełbasa (najlepiej śląska)/ sausage/ salsicciamusztarda/ mustard/ senape (salsa)sól/ salt to taste/ saleDo ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Dove mangiare a Cracovia? / Gdzie dobrze zjeść w Krakowie? - Parte 1
Di dove sei?Polacca.Come il Papa... (non serve dire quale)... :)Lui era di Cracovia, vero?Si, dei dintorni.E tu, di dove sei? Io dalle parti di ... (non mi dilungo nelle spiegazioni).... ma ho studiato a Cracovia. E com'è Craco...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Cucina polacca / kuchnia polska
,
I miei percorsi gastronomici / moje ścieżki kulinarne
Kluski śląskie / Gnocchi della Slesia
A volte gli impegni della vita quotidiana ti rubano tutto il tempo e quando te ne liberi non hai più forza per fare altro... e io sono stata molto impegnata: lavori in casa (finalmente non ho più le mattonelle rosa - grigio nel bagno!!!), un paio di vi...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Cucina polacca / kuchnia polska
,
Piatti unici / dania jednogarnkowe
,
Patate / ziemniaki
Gentlemen Prefer Blondes... ;)
Devo fare mea culpa... di nuovo :) Sono mancata per un bel po', la costanza non è proprio il mio forte... e in questo periodo sono un po' indecisa su "che cosa fare da grande"... o forse da vecchia visto che grande lo sono già... Ma dopo aver riflettut...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Dolci / ciasta
,
Desert / desery
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone