Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
N i po świyntach - czyli śląskie przepisy na każdy czas (Silesian Recipies/ Ricette slesiane)
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
N i po świyntach - czyli śląskie przepisy na każdy czas (Silesian Recipies/ Ricette slesiane)
Smakołyki Angeli na FacebookuNo tak, już po świętach, jajek mamy pewnie dość, choć jak dla mnie gęsie jaja olbrzymy (patrz foto powyżej) to nie lada rarytas i chętnie bym jeszcze jedno takie zjadła ;-).Zapraszam Was serdecznie po odrobinę poświąteczneg...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
20 kwi 17
ALFABETYCZNY SPIS CIAST
,
ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK
ALFABETYCZNY SPIS CIAST
2 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
N i po świyntach - czyli śląskie przepisy na każdy czas (Silesian Recipies/ Ricette slesiane)
Smakołyki Angeli na FacebookuNo tak, już po świętach, jajek mamy pewnie dość, choć jak dla mnie gęsie jaja olbrzymy (patrz foto powyżej) to nie lada rarytas i chętnie bym jeszcze jedno takie zjadła ;-).Zapraszam Was serdecznie po odrobinę poświąteczneg...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
ALFABETYCZNY SPIS CIAST
,
ALFABETYCZNY SPIS CIASTEK I CIASTECZEK
Jak zrobić kluski śląskie ?
Dzisiaj postanowiłem przegotować coś z mojego rejonu, coś ciekawego, coś co was zaciekawi wasze podniebienia. Dość popularne, aczkolwiek przygotowane dosyć rzadko w polskich domach (wyłączając górny i dolny Śląsk). Doskonałe jako dodatek do mięsa&...
Full smaku
30 minut
,
Dania jarskie
,
Makarony
Kluski śląskie – z dziurką czy bez dziurki?
Kluski śląskie, znane także jako gumiklyjzy czy też kartofelmelklezy, słyszał o nich chyba każdy. Wpisane są na listę produktów tradycyjnych aż w dwóch województwach śląskim i opolskim. Bez nich nie może obejść się tradycyjny ślonski łobiod. J...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Na szybko
,
Ziemniaki
,
Kuchnia polska
,
Kuchnia śląska
,
Gumiklyjzy
,
Kartofelmelklezy
,
Kluski śląskie
,
Kluski śląskie przepis
,
Kluski ziemniaczane
,
ślonski łobiod
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym z pieczarkami
Polędwica wieprzowa w kolejnej odsłonie, tym razem w sosie musztardowym z pieczarkami. Uwielbiam eksperymentować z polędwicą tym samym gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu.Składniki :polędwica wieprzowa250 gr niedużych pieczarek3 łyżeczk...
Mechanik w kuchni
Na obiad
,
Pieczarki
,
Musztarda
,
Polędwica wieprzowa
,
> Film
Kluski śląskie z kaszy jaglanej
Kluski śląskie kojarzą mi się z dzieciństwem. Jako dziecka bardzo lubiłam kluski śląskie z sosem grzybowym lub z grzybami w śmietanie. Kiedyś latem, gdy moje rodzeństwo wyjechało i zostałam sama w domu, jadłam kluski śląskie z grzybami na obiad codzien...
Smakowite
Wegetariańskie
,
Sałatki, surówki i dodatki
,
Kasza jaglana
Kluski śląskie
Dziś u mnie na stole pojawiły się kluski śląskie, czyli ziemniaczane kluski z charakterystycznym wgłębieniem pośrodku. Powstają one z połączenia ugotowanych ziemniaków, mąki ziemniaczanej oraz ewentualnie jajek, choć podobno nie dodaje się ich we właśc...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Dania na ciepło
,
Kluski śląskie
Podróże ze smakiem: słoneczna Toskania
Włoskie wakacje już za mną. Ale wspomnienia pozostały. I większość z tych wspomnień przepełniona jest czarującymi smakami i zapachami. ;)Z czym kojarzy się Wam Toskania? Z przepięknymi krajobrazami, dobrym winem i smacznym jedzeniem? Słusznie. Ma...
"Dude, where is the pie?"
Italia
,
Włochy
,
Kuchnia włoska
,
Toskania
CO Z TYMI PIEROGAMI?
Czy znacie kogoś, kto nie lubi pierogów? Ja nie znam. Każdy dom ma swój przepis na najlepsze pierogi to jasne i bezdyskusyjne. Dziwiłam się jednak, gdy przeczytałam w Praktycznym Kucharzu Warszawskim z 1913 roku (jeśli ktoś ma dostęp gorąco po...
Ciesz się smakiem
SLAJD
,
Pierogi
,
Czebureki
,
Farsz
,
Hreczuszki
,
Kibiny
,
Knysze
,
Kołduny
,
Kreplach
,
Kulebiaki
,
Pielmieni
,
Uszka
,
Warienki
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha