Fit tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad. Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale łagodzi ostry smak.
Składniki
Ilość porcji: 2
- 2 pszenne tortille
- 200 g tuńczyka
- 50 g szpinaku
- 50 g pomidorów
- 50 g ogórka
- 100 g jogurtu naturalnego
- 1 papryczka chilli
- Świeża mięta
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Tuńczyka pokrój na kawałki, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż.
- Posiekaj miętę, dodaj do jogurtu naturalnego, dopraw do smaku i wymieszaj.
- Umyj i osusz szpinak, pokrój w kostkę ogórka, pomidora i posiekaj papryczkę chilli. Wszystko wymieszaj w miseczce, skrop oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
- Umieść warzywa na tortilli, dodaj usmażonego łososia i sos.
- Zwiń gotowe tortille i smacznego!
Wartości odżywcze:
- Energia: 642,2 kcal
- Białko: 46,5 g
- Tłuszcze: 17,2 g
- Węglowodany: 73,5 g
Wartości odżywcze 1 porcji:
- Energia: 321,1 kcal
- Białko:23,2 g
- Tłuszcze: 8,6 g
- Węglowodany: 36,7 g

Artykuł Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami pochodzi z serwisu ale Pysznie.