Nasi goreng to dosłownie smażony ryż. W Indonezji to jedno z najpopularniejszych dań, zaraz obok smażonego makaronu, który robi się w podobny sposób. Nasi goreng podaje się najczęściej z kurczakiem i/lub krewetkami. Do tego obowiązkowo różne warzywa i ...
Ten przepis powinien był się pojawić już bardzo bardzo dawno temu. Umiejętność przygotowania chamskiego ryżu to kuchenny elementarz, jedna z najbardziej ułatwiających życie umiejętności na jaką wpadł gatunek ludzki. No i przy okazji doskonała okazja do...
Smażony ryż z kalafiora z krewetkami. Brzmi egzotycznie? Smakuje także egzotycznie, ale przepysznie! Do tego taki smażony ryż z kalafiora z krewetkami jest szybki, prosty i lekki. Ta wariacja chińskiej kuchni jest pełna witamin, białka i żelaza. Póki n...
Ryż smażony z kapustą i kotletem mielonym? Tak, takie potrawy przydarzają się nam od czasu do czasu, gdy odezwie się w nas duch azjatycki, ale...
Artykuł Ryż smażony z kapustą i kotletem mielonym pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
...
Smażony ryż z rybą po peruwiańsku czyli chaufa de pescado to jedno z najpopularniejszych dań kuchni Peru. Smażony ryż z dodatkami Peruwiańczycy przejęli i zaadaptowali z kuchni chińskiej. W zależności od ich humoru taki ryż może być bardzo prostym albo...
Jeśli gotujemy kaszę, czy ryż, zawsze gotujemy więcej niż w danej chwili nam potrzeba. Ugotowana kasza spokojnie poleży w lodówce dwa, trzy dni i idealnie...
Artykuł Smażony pęczak z boczniakami pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Dawno już zapowiadałem nowy cykl opowiadający o ulubionych akcesoriach kuchennych. Czasem większych, czasem mniejszych, ale takich, które naprawde się przydają, albo po prostu je lubimy. Zapraszam też do opowiadania o Waszych ulubionych akcesor...
Pieczone wegańskie kofty z warzyw i tofu to prosta w przygotowaniu, pożywna i zdrowa potrawa. To też świetna okazja do wykorzystania kuchennych resztek. Dzięki temu przepisowi warzywa z rosołu, czy ziemniaki pozostałe z wczorajszego obiadu mogą zyskać ...