Muhammara to aromatyczna, słodko-kwaśna, wegańska i bezglutenowa arabska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich. Ze względu na swoją alergię orzechy włoskie musiałam zastąpić innymi. Nie użyłam też koncentratu czy przecieru pomidorowego. Uznałam...
W upalne dni możemy nie mieć ochoty na ciepłe posiłki. Dobrą alternatywą mogą być chłodniki. Popularny, przynajmniej dla mnie jest chłodnik z botwiną oraz zupa typu „gazpacho”. Dziś pomyślałam o kolejnych smakach, które Wam zaprezentuję. Chłodnik z pie...
Klasyczny makaron alfredo to moja słabość! Makaron z kurczakiem zanurzony w morzu masła i śmietany, posypany górą sera Właśnie dlatego przygotowuję go
Artykuł Lekki makaron alfredo z kurczakiem (6 składników) pochodzi z serwisu Wilkuchnia...
Fettuccine Alfredo, czyli makaron wstążki z sosem maślano-serowym, to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw w Stanach Zjednoczonych. Nazwa pochodzi od rzymskiego restauratoraAlfredo Di Lelio, który w XX w. dopracował przepis na tradycyjne f...
Alfredo di Lelio, kucharz i właściciel restauracji Alfredo na Via della Scrofa w Rzymie w 1914 roku zrobił pyszne danie dla swojej żony, która będąc w ciąży miała problem z nudnościami. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu ...
Alfredo di Lelio, kucharz i właściciel restauracji Alfredo na Via della Scrofa w Rzymie w 1914 roku zrobił pyszne danie dla swojej żony, która będąc w ciąży miała problem z nudnościami. Okazało się ono tak dobre, że szybko wprowadził je do menu ...
Lubimy różnorodność kanapkową, więc chętnie testujemy nowe rozwiązania i alternatywy dla sklepowych sojaków. Prezentowaliśmy Wam już wegański paprykarz z marchewki oraz pastę z czerwonej soczewicy w wersji prostej oraz najprostszej. Dzisiaj przepyszna ...