Pomysł zaczerpnięty z
Tej strony ,przepis trochę zmieniłam.Pasta jest pyszna - polecam.
Składniki:1 bakłażan,1 duża ,czerwona papryka,3 ząbki czosnku,2 łyżki oliwy lub dobrego oleju/dałam rzepakowy na zimno tłoczony/,sól pieprz,1 łyżeczka dobrej musztardy lub sok z cytryny do smaku.
Wykonanie:bakłażan przekroiłam na pół i razem z papryką/ w całości/ i nieobranymi ząbkami czosnku piekłam w rękawie ok 1 godz.
Nie otwierając rękawa zostawiłam do całkowitego wystudzenia
Z bakłażana i papryki zdjęłam skórkę,usunęłam pestki,czosnek wycisnęłam z łupinek -wszystko zmiksowałam ,dodałam olej i przyprawy.Gotowe.
Jeśli ktoś nie lubi czosnku ,to może dodać do pieczenia cebulę.
Smacznego!
Smacznego