Chyba nie znam ludzi, którzy nie lubią krówek. Czy to wegańskie czy te z Milanówka są rewelacyjne. Nie ważne, jakie. Ciągnące się czy kruche. Wszystkie uwielbiam i mogę jeść na okrągło.
Gdy dodamy do masy z czekolady i kremu kokosowego dowolne orzechy to mamy niebo na ziemi.
Masa po włożeniu do zamrażarki twardnieje. Można ją pokroić w małe prostokąty.
Przechowywane w lodówce są lekko ciągnące. Z zamrażarki są kruche.
Masę można dodatkowo wzbogacać smakami. Waniliowe, migdałowe czy rumowe. Każdy znajdzie coś dla siebie :)
SKŁADNIKI:
- 3 czekolady min. 70% po 100 g
- puszka pełnotłustego mleka kokosowego 400 ml wstawiona na kilka godzin do lodówki
Ciasteczka z orzechami ziemnymi, desery z dodatkiem orzechów i orzechy w ogóle bardzo pasują do zimowej kuchni. Dzięki dużej zawartości tłuszczu w orzechach, potrawy które je zawierają są bardzo sycące. Teraz jest najlepszy moment, żeby jeść orzechy na...
Wegańskie krówki Super Krówka to już zna chyba każdy ale czy wiedzieliście, że firma wydała jakiś czas temu krówki formie batoników? Trzeba przyznać, że pomysł zacny zwłaszcza, że przypominają nam się dzięki nim takie batoniki „mordoklejki” jakie kupow...
Bardzo danwo temu upiekłyśmy dość spontanicznie brownie na bazie mąki kasztanowej i melasy karobowej, która zalegała w lodówce. Okazało się, że było tak dobre, że zjadłyśmy je jeszcze ciepłe a smak został z nam aż do teraz. Postanowiłyśmy je odtworzyć ...
Zdrowe batoniki Mars? Wegański Snickers? A może fit batony a'la Reeses? Nie potrafię zakwalifikować tego przepisu do jednej kategorii. Pomyślcie sobie, że to coś, co łączy wszystkie przywołane przeze mnie słodkości...:) Wegańskie batoniki z dakty...
Ciasteczka z orzechami ziemnymi, desery z dodatkiem orzechów i orzechy w ogóle bardzo pasują do zimowej kuchni. Dzięki dużej zawartości tłuszczu w orzechach, potrawy które je zawierają są bardzo sycące. Teraz jest najlepszy moment, żeby jeść orzechy na...
mojprzepisna.pl Wegańska krówka morelowa z czerwoną fasolą Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszon...
Mąka żytnia z natury ma lekko orzechowy posmak. Idąc tym tropem postanowiłam dodać do ciasta na chleb pszenno-żytni na zakwasie odrobinę masła orzechowego z kawałkami orzeszków. Wyszło bardzo smakowicie
Każdy kiedyś pewnie próbował raz na zawsze skończyć ze słodyczami. Jest to nie lada wyzwanie i wymaga ogromnej samodyscypliny, żeby wytrwać w postanowieniu. Cukier uzależnia, nie ma się co oszukiwać. Dlatego zamiast drastycznie ucinać słodycze, warto z...