Z ciasta drożdżowego można wyczarować sporo cudów i wybór wcale nie musi się ograniczać do chlebów, bagietek i bułek. Polecam kiedyś wypróbować cienkie chlebowe paluchy nazywane we Włoszech Grissini. Można je upiec w klasycznej wersji bez dodatków, prz...
Hummus po raz pierwszy kupiłam dobrych parę lat temu na targu regionalnym. Świeżutki, robiony na oczach klienta. Ta pasta z...
Artykuł Hummus pasta z ciecierzycy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, prze...
Sałatka taka już troszkę bardziej na jesień mniej salaty, więcej konkretów. I dużo umami, żeby znieść deszczową pogodę. (2 porcje) 50g TWARDEGO SERA np parmezan, cheddar 1/2 czerwonej PAPRYKI 7-8 POMIDORKÓW CHERRY/ 1 dojrzały POMIDOR garść świ...
Hummus to jedna z moich ulubionych past dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do niego dodać przeróżne dodatkowe składniki. Dziś dwa sposoby: hummus z duszonym jarmużem i drug...
Dla wszystkich zapracowanych propozycja prostego i pysznego dania na czas przedświątecznego szaleństwa. Składniki: 1 szt. cebuli średniej wielkości 2 ząbki
Post Tagliatelle z tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w Pan i Pani Domu.
Czyli baba ghanoush i hummus w jednym. Uwielbiam obydwie pasty, więc takie połączenie jest dla mnie idealne.Mam nadzieję, że Wam również posmakuje! :)Składnikina wielką michę300 g suchej ciecierzycy2 bakłażany2 ząbki czosnku4-5 łyżek tahinysok z ...
Risotto z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkamiDziś mój mąż szalał w kuchni - "mistrz risotto" ponownie w akcji:) Wyszło mega pysznie, kolorowo i smacznie, więc polecam również Wam przygotowanie tego dania. Świetnie sprawdzi się np. na imprezę andrz...
W miniony weekend upiekłam przepyszny chleb na zakwasie z czarnymi oliwkami wg przepisu Hamelmana. Był on na tyle dobry i inspirujący,że posłużył mi jako baza do bruschetty.Smak czarnych oliwek, słodkiej pomidorowo-bazyliowej marmolady i koziego sera j...