Nie cierpię rodzynek, dlatego jagody goji doskonale się spisują jako dodatki do wszelkiego rodzaju ciast.
Przepis:
- 1 szklanka mąki kukurydzianej,
- 1 dojrzały banan,
- ok. połowy szklanki mleka roślinnego ( ciasto wyjdzie dosyć gęste, można dodać jeszcze chlust ),
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
- płaska łyżeczka sody,
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Banany blendujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i mieszamy wszystko razem na jednolite ciasto. Na końcu dodajemy jagody i mieszamy delikatnie. Smażymy z obu stron na małej ilości oleju.
Treść ulotki informująca o programie Festynu Ekologicznego ' przeznaczonego szczególnie dla dzieci i młodzieży' z okazji Dnia Ziemi.
W programie między innymi:
- rowerowy tor przeszkód,
- konkurencje zręcznościowe,
- konkursy z wiedzy przyrodniczej,
- gry i zabawy plenerowe,
- plenery malarskie,
- pieczenie kiełbasek nad ogniskiem.
Ekologia pełną parą heh ;)