Pyszny
po prostu trzeba spróbować
Składniki :
1 kg schabu bez kości
1/2 kg pieczarek
2 duże papryki
1 koncentrat pomidorowy
1 cebula,mąka ,
jajka,
bułka tarta
tłuszcz (według uznania)
masło ,olej,margaryna
przyprawy
delikat czerwony do mięs
sól,pieprz,cukier ,maggi
Wykonanie:
Mięso płuczemy ,osuszamy i ubijamy na kotlety,
posypujemy delikatnie solą,delikat czerwony
i pieprz,pokropić maggi odstawić na około 2 godz.
Następnie panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej.
Pieczarki dokładnie oczyścić ,umyć i pokroić w plasterki,ugotować
a następnie odcedzić, wodę pieczarkową, odlać do innego garnka.
A pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle doprawić do smaku.
Paprykę pokroić w kosteczkę lub paseczki ,
rozpuścić na patelni masło i dusić
na małym ogniu do miękkości.
Tak przygotowane pieczarki ,paprykę
wrzucamy do garnka z wodą pieczarkową .
Całośc gotować około 10 minut na małym ogniu ,
Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku .
Zrobić zaklepkę i zagęścić
Kotlety schabowe ,usmażyć najlepiej na smalcu,
włożyć do garnka
i zalać przygotowanym sosem .
Odstawić na około
cztery godz.
Smacznego!!!