Sernik japoński, na lekkim serku śniadaniowym, przygotowuje się na ciepło, a piecze w kąpieli wodnej. Jest bardzo delikatny, puszysty, biszkoptowy, wprost rozpływa się w ustach. Przepisy na serniki japońskie, nieznacznie
Artykuł Sernik japoński...
Sernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym (Cotton Soft Japanese Cheesecake). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i konsystencji przypomina bardziej suflet. Sok i skór...
Sernik japoński – 3 składniki To zdecydowanie najprostszy sernik jaki znam, który uda się każdemu. Sernik japoński zawiera jedynie 3 składniki: jajka, serek śmietankowy i białą czekoladę. Soku z cytryny nie liczę, gdyż to jedynie dodatek opcjonalny. Ni...
Sernik japoński ma niezwykle delikatną i puszystą konsystencję. Jest też super lekki i nie posiada klasycznego spodu, co dla wielu może być zaletą. Najlepiej smakuje z owocami mogą być świeże lub też lekko obgotowane w słodkim syropie. Fajnie k...
Z racji tego, że jest to mój ostatni post przed wyjazdem, chciałam w pewien sposób osłodzić naszą rozłąkę. Od soboty będę na SeeBloggers, a już w niedziele w nocy wyjeżdżam do Warszawy, by z niej wylecieć do Hiszpanii. Nie mogę się doczekać! W Hiszpa...
Sernik japoński to jedno z moich tegorocznych postanowień kulinarnych. Sernik japoński charakteryzuje się niezwykle lekką, puszystą strukturą i delikatną konsystencją. Jednym z jego składników jest cream of tartare, czyli tzw. kamień winny, który stabi...
Seromak powstaje gdy niezupełnie się wie na co ma się ochotę. W kolejnych warstwach napotykamy na sernik, makowiec, kruche, maślane ciasto, a pomiędzy tym wszystkim jeszcze jabłka. Przepych? Przesada? Nie - ciasto jest idealnie wyważone, bogate, ale ni...
To jest wpis bardzo subiektywny.Na światowych serwisach kulinarnych ponuje zachwyt nad japońskim sernikiem "Cotton Japanese Cheesecake". Sernik ma odsłon liczonych w milionach. Postanowiłam zrobić i ja. Kocham delikatne lekkie struktury. Al...