Razowa tarta z czekoladą i kokosowo waniliowym kremem na stole i więcej do szczęścia nie potrzeba. Taka tarta to gratka dla sympatyków kruchych ciast, czekolady i owocowych dodatków. Tartę udekorowałam ziarenkami granatu, ale spokojnie mo...
Cytrynowa babka razowa bez cukru ucieszy nie jednego diabetyka. Taki wypiek będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta Wielkanocne. Z własnego doświadczenia wiem, że upieczenie dobrego ciasta bez cukru wymaga cierpliwości i wielu prób. Dlateg...
Bohater dnia jarmuż, podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustne zawiera sulforafan, który jest substancją o działaniu przeciwutleniającym i dzięki temu działa antynowotworowo. Zawiera przede wszystkim witaminy C i K, a oprócz witamin fosfor ...
Bardzo lubię torty naked czyli te, które mają brzegi bez kremu jest z nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatny...
Jedno z najbardziej typowych sposobów na wykorzystanie pozostałych białek. Babka jest sypka, lekko sucha, a przy okazji szybka i łatwa w przygotowaniu.Polecam przygotować w formie 11 x 20 cm - będzie wyższa niż na zdjęciach.5 białek⅔ szklanki cukru (da...
Składniki (okrągła forma o średnicy 23 cm): 170 g mąki razowej 125 zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta imbiru Jabłka: 1,5 kg jabłek np. antonówek 100 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu 2-3 łyżki soku z cytryny Wykonanie musu z jabł...