Ostatnio bardzo spodobało mi się pieczenie w rękawie, więc przepis z jego wykorzystaniem. Potrawy przyrządzane w ten sposób są niesamowicie soczyste i
Artykuł Królik z boczkiem pieczony w rękawie pochodzi z serwisu mommy4tummy.
Królik w śmietanie jest daniem wykwintnym, które u mnie w domu przygotowywane było na pierwszy dzień świąt. Uwielbiam zapach tego dania, jego delikatny smak i podawane zawsze jako dodatek buraczki. Składniki: 1 królik 2 cytryny 4 łyżki masła 1 ...
Wiecie, że lubię królicze mięso. A najszybszym i najlepszym - moim zdaniem - sposobem na jego przygotowanie jest pieczenie. Tym razem piekłam w piwie (wciąż boję się pić alkohol, bo jak tu się poruszać o kulach, gdy szumi w głowie) z dodatkiem miodu i ...
Moje przepisy na pieczone króliki cieszą się sporą oglądalnością, zatem na Nowy Rok proponuję świąteczne wydanie tego zdrowego mięsa. Przy doborze wina kierujcie się zasadą, że ma to być wino, które wlejecie sobie do kieliszków i wypijecie. Nie warto k...
Dziś kolejna moja propozycja na króliczą tuszę. Tym razem bardziej aromatyczna, bo pachnie masłem i gałką muszkatołową. Całości dania dopełniają surówki ze słodką nutą jabłka.Składniki:tusza królicza2 łyżki olejusólpieprz mielony1/4 łyżeczki papryki sł...
Królik nie jemy go w domu często. Zawsze kiedy już jest, jest wyjątkowym daniem, którym zajada się nawet moja córka. Królik jest dość popularnym mięsem ale mam wrażenie, że wszyscy go rzadko przyrządzamy, podobnie jest z kaczką. Dziwne to o tyl...
Królicze mięso często wykorzystuje się w kuchniach hiszpańskiej i francuskiej. Udało mi się kupić kasztany jadalne, wiec postanowiłam połączyć królika właśnie z nimi. Ale wino francuskie zamieniłam na polski cydr.Składniki:noga pieczonego królika100 ml...
Wczoraj był królik na kapuście, to dziś królik z marchewką ;)Marchewkę gotowaną serwuję rzadko, bo choć bardzo lubię, to biorę pod uwagę jej zbyt wysoki indeks glikemiczny. O wiele częściej marchew pojawia się na moim stole na surowo z różnymi dodatkam...