Gdyby ktoś się wystraszył to od razu uspokajam że to tylko sos malinowy
Przepis na tatar mam nadzieję, że już przetestowaliście. Pora na sushi z tatarem. Dziś bez żadnych dodatków tak aby rolka była wypełniona jedynie tatarem z łososia. Poczujcie ten smak!
Składniki na jedną rolkę:
½ szklanki ryżu do sushi – ugotowanego i zaprawionego
½ płata nori – 1 płat nori składamy pionowo na pół i przecinamy nożem
5 łyżeczek tataru z łososia
Wszystkie wskazówki jak zrobić tatar z łososia znajdziecie TUTAJ – TATAR z łososia
Jak zrobić uramaki z tatarem z łososia:
Na bambusowej macie zawiniętej w folię spożywczą kładziemy nori błyszczącą stroną do maty. Na stronie matowej układamy ryż do sushi. Odwracamy nori tak aby ryż znajdował się bezpośrednio na bambusowej macie. Mniej więcej po środku nori smarujemy po długości pasek wasabi i nakładamy tatar z łososia. Następnie zawijamy do środka naszą rolkę za pomocą bambusowej maty, kroimy rolkę i układam na talerzyku.
DO’MI