Pasztecik drobiowy do smarowania Dzisiaj polecam pasztecik drobiowy do smarowania z niskim indeksem glikemicznym. Składniki na ok 10 porcji: (całość 900 kcal,/ B 90g,/ T 35g,/ W 60g) 400 g mięsa z udek indyka 100 g oczyszczonych wątróbek drobiowych 50 ...
Pate z drobiowych wątróbek Pate , to troszkę taki pasztet , tyle że z samych wątróbek . Pate , jak i fugara to wymysł francuskiej kuchni , która jak Read More ...
Artykuł Pate z drobiowych wątr...
Pasztety na Wielkanoc. Lubicie domowe pasztety? Pasztety domowe z naszych przepisów są bardzo smaczne, bardzo łatwe do przygotowania, poradzą sobie z nimi nawet osoby niezaawansowane w ich przygotowaniu. Za radą mojej koleżanki Wiesławy pasztety na Wie...
Wiecie, że lubimy wszelaką wątróbkę. Bardzo często przygotowuję z wątróbek drobiowych pâté na różne sposoby. Co to jest pâté? To bardzo popularne we Francji smarowidło, tzw. szybki pasztecik drobiowy, a przepis jest banalnie prosty i bardzo szybki w p...
Nigdy nie byłam wielką fanką pasztetów. Wolałam zdecydowanie pasty przygotowane na bazie warzyw. Muszę jednak przyznać, że wizyta w Toskanii zmieniła moje zdanie w tej materii... Pewnego razu wybraliśmy się do jednej z tych uroczych, rodzinnych restaur...
Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek i pasztet z wątróbek z żurawiną. Smaki paszteciku z drobiowych wątróbek można wzbogacać na różne sposoby. Tym razem polecam zrobić roladki z siekanymi suszonymi morel...
Pasztet z drobiowych wątróbek przygotowywałam podobnie jak Pâté z drobiowych wątróbek. A smak drobiowych wątróbek można wzbogacić na kilka sposobów. Polecam nadziać je suszoną żurawiną lub suszonymi śliwkami. Wątróbki przed smażeniem warto wymoczyć prz...
Zamiast zajadać kupne pasztety polecam zrobić samemu jeden pyszny domowy. Bez chemicznych dodatków, w jakieś 30 minut gotowy do spożycia na chlebie, bułeczce, czy z czym tam lubicie. Smaczna przekąska, taka prosta drobiowa wątrobianka bez tłuszc...