Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Cukiernicza piana z białek. Jak rozumie ubijanie Francuski Szef Kuchni.
Srebrna Patelnia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
92
Kategorie
28
Cukiernicza piana z białek. Jak rozumie ubijanie Francuski Szef Kuchni.
Piana z białek powinna być odpowiednio ubita. Jeśli nie będzie, wypiek się nie uda. To nie do końca prawda, bo jeżeli przepis uwzględnia zastosowanie proszku do pieczenia, to proszek z pewnością sprawę uratuje. Są jednak takie ciasta, którym dodatek pr...
Srebrna Patelnia
22 lis 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Srebrna Patelnia
Pamiętniki Złej Królowej znalezione w Kuchni.
92
28
Polecane przepisy
SAŁATKA Z DYNI – MARYNOWANA DYNIA – na żywo Marcin i Grzegorz
SAŁATKA Z DYNI MARYNOWANA DYNIA na żywo Marcin i Grzegorz zobaczcie jak Marcin Bagiński (współwłaściciel i szef kuchni w restauracji PAN FISZ we Wrocławiu) przygotowuje z Grzegorzem piklowaną dynie i sałatkę z dynią
Przepisy Joli
Cukier
,
Woda
,
Nowości
,
Miód
,
Cynamon
,
Oliwa z oliwek
,
Sałatka-imieniny-lista
,
Sałatki-syl-lista
,
Ocet winny
,
Dynia
,
Musztarda francuska
,
Goździki
,
Pieprz ziarnisty
,
Anyż
Jabłecznik Węsiorski
Węsiory to miejsce na Kaszubach. Znajdują się tam pogańskie kamienne kręgi, bardzo prehistoryczne i przez to ciekawe. Jest też parking, na którym pozostawiają samochody turyści. Pan parkingowy posiada budkę w formie przyczepy, z otwieraną boczną ścianą...
Srebrna Patelnia
Desery
Whisky Bar 88 Poznań ul. Wyspiańskiego 26 – menu degustacyjne lato 2017
Whisky Bar 88 w Poznaniu to część kompleksu na ulicy Wojskowej, gdzie króluje Cucina z szefem Ernestem Jagodzińskim, ale jest także Ułan Browar, pracownia cukiernicza i mnóstwo innych ciekawie kulinarnych miejsc. Jestem fanem kuchni szefa Ernesta, ale ...
Najsmaczniejszy Blog
Recenzje lokali
,
Poznań
,
Warsztaty, wydarzenia
,
Cucina
,
Ernest jagodziński
,
Glenfiddich
,
Ułan browar
,
Whisky bar 88
,
Whnisky
WEGAŃSKIE CIASTECZKA Z MUSEM Z PESTEK MORELI
Mus z pestek moreli to produkt, który przebija niejedno masło orzechowe!Genialna kremowa, lekko płynna konsystencja.... słodycz i charakterystyczny orzechowy posmak- te cechy czynią ten mus produktem, który sprawdzi się w każdym deserze!Ja postanowiłam...
foodmania
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Amarantus
,
Cukier daktylowy
,
Masło z pestek moreli
,
Suszony banan
,
Aquafaba
Cukiernicza piana z białek. Jak rozumie ubijanie Francuski Szef Kuchni.
Piana z białek powinna być odpowiednio ubita. Jeśli nie będzie, wypiek się nie uda. To nie do końca prawda, bo jeżeli przepis uwzględnia zastosowanie proszku do pieczenia, to proszek z pewnością sprawę uratuje. Są jednak takie ciasta, którym dodatek pr...
Srebrna Patelnia
Bezy
Składniki:4 duże białka - najlepiej w temperaturze pokojowejszczypta soli240 g cukru - najlepiej drobnegoPrzygotowanie:Białka umieścić w misie miksera i rozpocząć ubijanie. Po lekkim spienieniu się białek dodać szczyptę soli i następnie kontynuować ubi...
Dukan gotuje
Bezy
Składniki na około 50 sztuk: 4 duże białka (1 białko ok 40 g) szczypta soli 240 g drobnego cukru do wypieków Białka najlepiej, by były w temperaturze pokojowej z takich białek po ubiciu otrzymamy największą objętość piany. I rozpoczynamy ubijan...
la Vie Simple!
Przepisy
Mała kulinarna biblioteczka cz. II
Czy książka kucharska musi koniecznie posiadać zdjęcia ? Czy nieurzekające są książki bez zdjęć , które pobudzają naszą kulinarną wyobraźnię , do własnej wizualizacji potrawy ? Taka właśnie jest książka Julie Child ,, Francuski Szef Kuchni''. Kiedy ja ...
Bon appetit !
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone