W hali mirowskiej zaopatrzyłam się w mnóstwo kurek za śmiesznie niską cenę, więc dodawałam je praktycznie do wszystkiego. Ostatnią porcję postanowiłam przeznaczyć na gulasz. Wyszło wybornie. W międzyczasie udało się zrobić śląskie kluseczki, które już ...
Aromat i smak kurek połączony z małymi pulpecikami- danie proste i zarazem wykwintne. Mnie do takich dań nie trzeba przekonywać.Składniki pulpetów:500 g mielonej karkówki2 ząbki czosnku1 mała cebula3/4 płaskiej łyżeczki soli3/4 płaskiej łyżeczki pieprz...
Pulpety rybne w sosie szczypiorkowym to propozycja na podanie ryby tym, którzy za rybą nie przepadają. Według autora książki Ryby w codziennym żywieniu Pana Leonarda Duklewskiego (książka z 1971r.) pulpety rybne można podawać z sose...
Delikatne pulpety w aromatycznym sosie z grzybów. Sposób przygotowania Grzyby dokładnie przepłukać , pokroić , namoczyć. Mięso zmielić w maszynce , dodać jajka , sól , pieprz , przeciśnięty przez praskę czosnek ,bułkę tartą i namoczony w wodzie...
Zawsze kiedy przyrządzamy pulpety staramy się zrobić większą porcję, która wystarczy na dwa lub trzy dni. Dzięki temu mamy gwarancję, że w natłoku codziennych obowiązków, zawsze po powrocie do domu czeka na nas pyszny, ciepły obiad. Mięso w sosie, czy ...