Na moim blogu brakowało krewetek i naprawiam ten błąd. Wypróbujcie koniecznie mój pyszny sposób na przyrządzenie krewetek w tajskich ziołach i mleczku kokosowym. Polecam nawet tym, którzy nie są przekonaniu
To był zdecydowanie TEN dzień, gdy powiedziałam dość dziś nic nie robię! Ten dzień, kiedy najzwyczajniej w świecie musiałam odpocząć! Pomysł był taki biorę wolne od wszystkiego, a wieczorem zapraszam męża na kolację zakończoną&#...
W poprzednim życiu, o ile wierzyć, że takowe istnieje, ewidentnie byłam Azjatką. Uwielbiam wszystkie połączenia smaków, które w azjatyckiej kuchni występują: ostry, słodki, kwaśny, gorzki i słony. Dzisiejsze danie, które przyrządził mój mąż (&#...
Kiedy jakiś czas gotowaliśmy z sąsiadami nie chciało nam się robić pasty do pad thaia, postanowiliśmy więc poeksperymentować bez niej. Makaron wyszedł trochę inaczej, ale jest również pyszny. Śmiejemy się, że ten przepis to pad thai dla leniwych...
Brukselka w dzieciństwie nigdy nie była moim ulubionym warzywem, serdecznie jej nie znosiłam za zapach, smak i nudę. Zawsze podawana była sama albo z zasmażką z bułki. Ani to dobre, ani zdrowe, ani pożywne. Z wiekiem nielubiane z dzieciństwa smaki staj...
Nie dajmy się jesiennej aurze! proponuję Wam dzisiaj słoneczny przepis na tajskie danie z kurczakiem, ananasem i mleczkiem kokosowym na wspomnienie lata. Dieta nie musi być nudna:)
Kuchnia tajska to
Zdecydowanie nie była to miłość od pierwszego wejrzenia. Małe, średnie lub duże zawiniątka, na dodatek dziwnie różowe lub szare. No i jeszcze te oczy i wąsiska u większych osobników Jak tu się zachwycać czymś tak dziwnym, skręconym i na ...