26.02.2018 Magda
Jeśli poszukujecie pomysłu na szybki, nieskomplikowany obiad to jest to przepis idealny! Do zrobienia na jednej patelni, w oka mgnieniu. A do tego smaki, które wszystkim posmakują - chrupiący słony boczek, kremowy, del...
Serowe ciasto z urawin o niesamowicie pysznym smaku i delikatnej konsystencji. Wilgotna, leciutka i do tego bardzo prosta w
Post Serowe ciasto z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
Orzotto nie jest typowym daniem kuchni sycylijskiej, ale zachęcam was do spróbowania. Pierwszy raz jadłam orzotto będąc w uroczej miejscowości Cavalese w regionie Trydent - Górna Adyga. Od tego czasu, szczególnie w okresie zimowym, to przepyszne ...
Wariacji na temat risotto jest sto milionów. Łącznie z tą, by całkowicie usunąć z niego ryż i zastąpić go np.. kaszą? Burzyłam już risottowe fundamenty w kaszotto z pieczonym burakiem, pęczotto z rozmarynem . Dziś ryż jest! W akompaniamencie pysznej pi...
We włoskiej kuchni orzotto to danie przypominające risotto (a jakżeby inaczej!), w którym główną rolę pełni kasza jęczmienna perłowa. Polski odpowiednik orzotto o dźwięcznej nazwie kaszotto obił mi się o uszy parę razy, ale zaczarował dopiero wtedy, gd...
Krokiety ziemniaczano- serowe z dodatkiem suszonej kani. Jak mamy ugotowane ziemniaki np. które zostały z obiadu to zrobimy je w 15 minut. Jeżeli nie macie suszonych kani można je oczywiście pominąć. Składniki: (na ok 10 sztuk) 4 duże ziemniaki 100 g s...
Warto jest czasem pokombinować z prostymi składnikami takimi jak bób. Zazwyczaj gotowało się cały kilogram i siedząc przed telewizorem łuskało ziarenko po ziarenku. Ja proponuję wyłuskać wszystko (bez podjadania) i podać z chrupiącym boczkiem i cebulką...