Ten pasztet nie wymaga wiele pracy. Smakuje wątróbką, ale to nic dziwnego biorąc pod uwagę, że jest ona głównym składnikiem tego smarowidła. Z podanych proporcji wychodzi nie za duży słoiczek. Osobiście nie lubię wątróbki, ale ten pasztet na ka...
Oczywiście dla niektórych samo słowo już przyprawia o ciarki i mdłości ale dobrze przygotowana jest pyszna mowa o wątróbce dla wielbicieli polecam pastę z wątróbki. Wyśmienita pasta do chleba, najlepiej smakuje z chlebem razowym i odro...
Pasztet z udźca indyka, z dodatkiem drobiowej wątróbki, ziół i suszonych pomidorów. Do klasycznych mięsnych pasztetów z reguły dodaję boczek,... Czytaj dalej
Pasztety lubią niemal wszyscy szczególnie na Święta nie może ich zabraknąć na stole. Oprócz tradycyjnych pasztetów pieczonych, warto przygotować prosty pasztet z wątróbki jest idealny jako świąteczna przystawka do smarowania pieczywa. N...
Żeby sobie ułatwić gotowanie, przygotowujemy pasztet bez pieczenia. Wątróbki będą podsmażane, duszone, a następnie miksowane. Przepis, dla tych którzy potrzebują żelaza. Składniki 450 g wątróbek drobiowych 1 łyżka oleju rzepakowego do podsmażenia 3 z...
Zamiast zajadać kupne pasztety polecam zrobić samemu jeden pyszny domowy. Bez chemicznych dodatków, w jakieś 30 minut gotowy do spożycia na chlebie, bułeczce, czy z czym tam lubicie. Smaczna przekąska, taka prosta drobiowa wątrobianka bez tłuszc...