Składniki:
-3-Udka
-włoszczyzna ( najlepsza w paski )
-1 cebula
-3 puszki pomidorów ( pokrojone w kostkę)
- śmietana do zup 150 g
-2 małe papryczki chili około 25 g
-sol , pieprz
- ziele angielskie , liść laurowy
- 5 ziarenek jałowca
- 2 kostki rosołowe
- około 2-2,5 l wody
Sposób przygotowania :
Z
Udek ,wody , włoszczyzny , przypieczonej cebuli , liścia laurowego , ziela angielskiego ,
kostek rosołowych , jałowca
gotujemy rosół ( wywar warzywno- mięsny )
- W oddzielny garnek wlewany pomidory z puszki , pokrojone papryczki chyli i gotujemy do wrzenia a następnie blendujemy i jeszcze gotujemy około 5 min .aby
odparować trochę wody
Przetarte pomidory dodajemy do wywaru i doprawiamy solą i pieprzem
a następnie zabielamy śmietana
gotujemy do zawrzenia i gotowe
Smacznego !