Dziś nasze pierwsze urodziny!
To było świetne 12 miesięcy w ciągu których zdobyliśmy prawie 200 lików na naszym fanpagu na Facebooku oraz ponad 35 tysięcy wyświetleń na bloga!Z okazji tego święta życzymy sobie na pewno większej ilości czasu którą będziemy mogli poświęcić na bloga oraz aby nasza treść trafiała do coraz to większego grona odbiorców :)
Roczek roczkiem, życzenia życzeniami ale czas do sedna!
Dziś z okazji naszego święta zapraszamy po przepis na przepyszne wegańskie ciastka czekoladowe z nadzieniem kokosowym stylizowane ciastkami Oreo!
Składniki:
Warstwa czekoladowa:- 1 i 1/2 szklanki zmielonych migdałów
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki syropu klonowego
- 4 łyżki oleju kokosowego (roztopiony)
- 1 szczypta soli morskiej
Nadzienie kokosowe:- 1/2 szklanki zmielonych wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki oleju kokosowego (roztopiony)
- 4 łyżki mleka migałowego
- 2 łyżki syropu klonowego
- sok z połowy limonki
Składniki na warstwę czekoladową wkładamy do robota kuchennego i dokładnie miksujemy.
Masę wykładamy na papier do pieczenia formujemy kulkę.
Naszą kulkę wałkujemy. Dla ułatwienia sprawy polecamy nałożyć papier do pieczenia również na górę. Będzie się dużo lepiej wałkowało.
Z naszej rozwałkowanej masy wycinamy krążki, które następnie wkładamy do zamrażarki na około pół godziny.
Gdy nasze ciasteczka siedzą w zamrażarce, możemy zabrać się za przygotowanie masy kokosowej.
Składniki na krem kokosowy wkładamy do robota kuchennego i dokładnie blendujemy.
Formujemy małe kuleczki i układamy je na przygotowanych krążkach czekoladowych, delikatnie nakładamy drugą część naszych ciastek i dociskamy tak, aby masa kokosowa się rozpłaszczyła.
Gotowe! Smacznego:)
Odwiedź Nas na: