Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
151. Dyniowe pęczotto z jarmużem duszonym w soku z cytryny(!)
Enjoy Your Meal!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
176
Kategorie
385
151. Dyniowe pęczotto z jarmużem duszonym w soku z cytryny(!)
Pęczotto* dyniowepodane z cytrynowo-maślanym jarmużemi mieszanką ziaren 'Piekło-niebo' z Ziarenkowa.*Kasza pęczak robiona jak risottoPRZEPIS AUTORSKI:Składniki:pęczotto:1/2 szkl. (100g) kaszy pęczak2 szkl. bulionu warzywnego (lub 2 szkl. wrzątku i 1/2 ...
Enjoy Your Meal!
22 lut 15
Obiad
,
Dynia
,
Ziarenkowo
dynia
20 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Enjoy Your Meal!
Niestety ten blog nie ma opisu
176
385
Polecane przepisy
Soczewica z kuminem oraz tahini
Czas chyba powrócić na bloga :) Trochę się on zaniedbał ostatnio, ale jakoś tak brakowało chęci do tworzenia wpisów. Blogów kulinarnych powstało już tyle, że nie wiemy, czy o tym ktokolwiek jeszcze pamięta. Mamy jednak nadzieję, że jakiś czytelnik się ...
My Vegan Kitchen
Dania główne
,
Dania bezglutenowe
,
Dieta roślinna
,
Soczewica
,
Weganizm
,
Warzywa
,
Dieta wegańska
,
Tahini
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami i dynią smakuje po prostu wybornie. Lubię przygotowywać pęczak na styl włoskiego...
Poezja smaku
Rodzinny obiad
,
Wegetariańskie
,
Dietetyczne
,
Feta
,
Jarmuż
,
Dynia
,
Cydr
,
Pęczak
Pęczotto z kurczakiem
Pęczotto to polska wersja risotto, jeśli można tak powiedzieć. Jest pyszne, sycące i rozgrzewające. W sam raz na chłodne i wietrzne dni. Pęczotto jest, obok risotto, moim comfort food. Już samo przygotowanie ma w sobie wiele magii. Dbanie...
Madame Edith
Pęczotto alla milanese
Pęczotto alla milanesePęczak to po kaszy jaglanej moja (i chłopaków) druga ulubiona kasza. Lubię ją za jej orzechowy smak, duże ziarenka, które przyjemnie mnożna rozgryzać i delektować się smakiem. Junior lubi pęczak bo to najlepsza kasza na ryby:- ) N...
Gdy w brzuchu burczy...
Dania bezmięsne
,
Kasze i ryże
,
Bez mięsa
,
Kasza
,
Parmezan
,
Pęczak
,
Szafran
HUMMUS Z JARMUŻEM OLIWKAMI I PIRI-PIRI
Hummus to jedna z moich ulubionych past dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do niego dodać przeróżne dodatkowe składniki. Dziś dwa sposoby: hummus z duszonym jarmużem i drug...
Mam To Na Widelcu
Food&feeling
,
ZIMA
,
ŚNIADANIA
,
śniadanie
,
DODATKI
,
WARZYWA
,
Jarmuż
,
Ciecierzyca
,
Hummus
,
Piri-piri
Kasza jaglana z jarmużem i pieczoną dynią
O cudownych właściwościach kaszy jaglanej wspominałam niedawno w jednym zpostów śniadaniowych, pora więc by moją ulubioną kaszę potraktować także obiadowo. Tym razem podałam ją z duszonym jarmużem i pysznie słodką dynią hokkaido. Przyznam szczerz...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wegańskie
,
Obiad
,
Jesień
151. Dyniowe pęczotto z jarmużem duszonym w soku z cytryny(!)
Pęczotto* dyniowepodane z cytrynowo-maślanym jarmużemi mieszanką ziaren 'Piekło-niebo' z Ziarenkowa.*Kasza pęczak robiona jak risottoPRZEPIS AUTORSKI:Składniki:pęczotto:1/2 szkl. (100g) kaszy pęczak2 szkl. bulionu warzywnego (lub 2 szkl. wrzątku i 1/2 ...
Enjoy Your Meal!
Obiad
,
Dynia
,
Ziarenkowo
Pierś z kurczaka z duszonym porem
Dania z porem rzadko bywają na moim stole. Pora zawsze traktowałam jako składnik do rosołu, ale nie jako danie. Trzeba to zmienić! Duszony por smakuje wyśmienicie. Pierś z kurczaka z duszonym porem na puree ziemniaczanym składniki na 2 porcje: 1 pojedy...
Shabby eat
Lato
,
Wiosna
,
Jesień
,
Zima
,
Kuchnia polska
,
Mięso
,
Kurczak
,
Drób
,
Ziemniak
,
Por
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone