Sezon na szparagi niestety dobiega końca. W ramach ostatnich podrygów zrobiłam dziś spring Rolls -bardzo prostą, szybką i smaczną bezglutenową przekąskę, którą można jeść w setkach przeróżnych kombinacji z mięsem, warzywami, owocami, sere...
Pod koniec sezonu szparagowego można czasem kupić grube białe szparagi, które mają sporo amatorów łatwiej je obrać, często są bazą zup szparagowych. Ja wymyśliłam do nich inne zastosowania -pocięłam je wzdłuż na szparagowe wstążki , poddusiłam ...
https://www.facebook.com/Di.gotujehttp://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój).Były już sajgonki klasyczne z mięsem mielonym (klik), więc tym razem przepis na popularne (w Tajlandii i Wietnamie) spring rolls’y, czyli świe...
Hello sweet friends!
I thiiink Ive uncovered the last of my boxes filled with cookbooks, but each time I think there cant possibly be more in my collection, I run across another box, or a few stray books hastily bundled into a box ...
Nie wiem nawet czy jestem w stanie policzyć wszystkie moje próby zrobienia dobrych spring rollsów. A przecież to takie proste. Trochę zieleniny typu sałata, rukola, kilka pasków cienko pokrojonego mango, nieco makaronu ryżowego, kawałek awokado...
Spring rolls z kurczakiem i warzywami to szybka i smaczna przekąska. Idealnie nadają się jako imprezowa przystawka lub przekąska w ciągu dnia. Polecam również wypróbować je w wersji warzywnej, którą znajdziecie we wpisie warzywne kolorowe spring rolls....
Choć uwielbiam wszelakie książki kucharskie i zazwyczaj działają na mnie inspirująco, to jednak czasem uda mi się wpaść w pułapkę. Taką pułapkę zastawił na mnie Yotam Ottolenghi poprzez swoje Plenty More upchane niesamowicie pysznymi prze...