Składniki:2 jaja
200g ricotty
200g twarogu półtłustego
2łyżki wiórków kokosowych
łyżka mąki ryżowej
łyżka mąki ziemniaczanej
200g jagód
stewia
Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, a żółtka rozcieramy ze stewią. Do żółtek dodajemy zmielony (niekoniecznie) twaróg i ricottę. Dokładanie miksujemy. Na przemian z mąką dodajemy do białek masę serową. Delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe.
Całość przekładamy do blaszki (u mnie średnica 16cm) i na wierzchu układamy jagody lekko dociskając.
Pieczemy 40min w 180stopniach. Później najlepiej zostawić na noc do przestygnięcia.
całe ciasto:
70B/50T/77W/1000kcal
kawałek (1/6ciasta)
11B/8T/13W/166kcal
***
Bądź swoim fanem!
Jeżeli sam nie będziesz się podziwiać i nie będziesz dla siebie dobry to nikt nie zacznie.
Podziwiaj się i kochaj za wszystko co robisz.
Za każdy zdrowy posiłek, nawet jeżeli wygląda nieapetycznie.
Za to że nie dałeś na treningu 100%, bo czasem się nie da.
Za to, że nie poszło ci w pracy.
Każdemu się zdarza, ale fan się tym nie przejmuję bo ubóstwia swojego idola.
To ty powinieneś być swoim idolem.
Naucz się być swoim prawdziwym fanem, nie sezonowcem!