No proszę, więc już miną jeden dzień weekend'u, a ja prawie nic nie zrobiłam. Pracy mam masę, a czas ucieka mi między palcami - czemu?! :/ Zima idzie wielkimi krokami, a ja nawet na zakupy jeszcze nie pojechałam. Ostatni raz w jakimkolwiek supermarkecie typu:. Manufaktura, była w wakacje - serio! Przydałaby się nowa kurtka :P
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Długo czekałam na to masło w moim Łódzkim M&S, a go ciągle nie było i nie było. Za każdym razem, gdy wędrowałam do sklepu, na półkach stały tylko klasyczne...ale jednak! Czekanie opłaciło się i do Łodzi zawitały te cudeńka ;) Masło orzechowe, syrop klonowy i orzechy pekan? Chcę!
Skład:
Wygląd: Sklep M&S zawsze stawia na klasykę. Klasyczne smaki brytyjskie, klasyczne grafiki z opakowań...nic nadzwyczajnego, a jednak z dużą klasą. Uwielbiam ich za tą prostotę, ale nie ukrywam, że czasami można trafić na ''perełkę''. Taką ''nowinką'' jest właśnie to masło orzechowe, które swoją kombinacja smakową nie mogło zostać przez mą osobę pominięte.
Szczególnie w tedy gdy jest się uzależnionym od masła orzechowego ;)
Smak: Masło pachnie mocno orzechami pekan, które już po otwarciu widać gołym okiem. Nie jest to żaden orzechowy proszek, a dość duże kawałki orzeszków, które cudownie chrupią ;)
Jak widać, masło ma bardzo zbitą konsystencję, co mi bardzo się podoba. Nie lubię lejących maseł, bo zawsze się nimi ubrudzę, choć nie ukrywam, że jako sos czy dip sprawdzają się lepiej :)
Ów masło ma inny (niż zwykle) kolor, za sprawą syropu klonowego. Czy jakoś czuć go w smaku? Nigdy nie jadłam prawdziwego ale mam wrażenie, że tu go minimalnie czuć. Jest lekko karmelowo-cukrowe, przyjemne i nienachalne ''coś''. Głównie zdominowały tu orzechy pekan, więc trzeba się dobrze wczuć przy jedzeniu.
Masło jest cudowne, na pewno warte spróbowania. Ja już się zakochałam i przy następnych zakupach w moim koszyku ląduje kolejny słoiczek ;)
Grillowane gruszki z orzechami i migdałami to świetny pomysł na deser lub drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych. Możemy je upiec na ruszcie podczas imprezy na świeżym powietrzu albo na zwykłej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Za...
Grillowane gruszki z orzechami i migdałami to świetny pomysł na deser lub drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych. Możemy je upiec na ruszcie podczas imprezy na świeżym powietrzu albo na zwykłej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Za...
Pankejki, naleśniki, placki i placuszki na śniadanie nigdy, absolutnie nigdy mi się nie znudzą! Dziś dzielę się z Wami prostym przepisem na niesmowicie puszyste placuszki orkiszowe z… jabłkami! To przepis, który pamiętm z dzieciństwa i oczywiście najle...
Domową granolę uwielbiam chyba w każdej odsłonie! : ) Idealnie sprawdza się w roli przekąski lub drugiego śniadania w połączeniu z mlekiem, kefirem lub naturalnym jogurtem. W wersji jesiennej obowiązkowo z dużą ilością orzechów oraz syropem klo...
Pogoda tegorocznego lata codziennie mnie zaskakuje. Jeszcze wczoraj chodziłam w bluzie i długich spodniach, a dzisiaj gorąco mi w szortach. W takie lato warto mieć ukryte w zamrażarce domowe, wegańskie lody. Kiedy tylko termometry znów pokażą trzydzieś...
No i nastała wiosna Drodzy Państwo. Co prawda aura na to jakoś nie wskazuje, ale kalendarza oszukać się nie da i od kilku dni mamy prawdziwą wiosnę. A jak wiosna to Święta Wielkiej Nocy.U mnie przygotowania do świąt idą już pełną parą: goście zaproszen...
Sery pleśniowe uwielbiam,a camembert na ciepło to mój ulubiony sposób ich jedzenia. Najlepszy na obiad jest camembert z grilla, a na deser... To tak można? Ten przepis u Gruszki z Fartuszka nieco mnie zaskoczył, ale uznałam, ok, spróbuję. Spróbowałam i...