Przystawka z oryginalną góralską nutą osłodzona owocami to doskonały pomysł na małe co nieco przed obiadem. W końcu dziś Dzień Kobiet, można sobie pozwolić na małe szaleństwo JWszystkim Paniom życzymy dużo słońca, uśmiechu, miłości oraz szczęścia. Do życzeń dołączamy jadalne kwiaty storczyka ....
Porcja: 2
Czas przygotowania: 10-15 minut
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
2 oscypki małe
1 jabłko
łyżka sosu żurawinowego
|
Oscypek z pieczonym jabłkiem |
Przygotowanie:
Jabłka kroimy na dość grube plasterki ok. 0,5cm. Układamy na blaszce a na nich po połówce oscypka. Zapiekamy w piekarniku przez ok. 5-8 minut (najlepiej na funkcji grill). Gdy oscypki będą przyrumienione wyciągamy z piekarnika. Podajemy polane sosem żurawinowym (najlepiej tym z domowej spiżarni).