![DSC07440](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/12/DSC07440.jpg)
BROKUŁY W TOWARZYSTWIE PRAŻONYCH MIGDAŁÓW
Składniki:
Sos:
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
- 3 – 4 duże ząbki czosnku (do smaku; najlepiej polskiego)
![270_360_suszarka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2014/11/270_360_suszarka.jpg)
![270_360_pecenka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/270_360_pecenka.jpg)
Wykonanie:
Brokuła opłukałam, podzieliłam na różyczki, włożyłam do sitka i gotowałam na parze (przez ok. 5 – 10 min., aby był al dente).
![DSC07424](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/12/DSC07424.jpg)
W tym czasie zrobiłam sos. Do miseczki dałam jogurt naturalny, majonez, cukier, sól, pieprz i czosnek i wszystko razem wymieszałam.
![DSC07426](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/12/DSC07426.jpg)
Następnie na suchej patelni uprażyłam migdały (do zarumienienia). Po ugotowaniu brokuła wyłożyłam do miseczki, polałam sosem i posypałam migdałami. Gotowe!
![DSC07445](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/12/DSC07445.jpg)