Dzisiaj przychodzę do was wieczorową porą. Czasu mam ostatnio mało, więc jak tylko chwilkę znalazłam, to jestem z nowym przepisem.
Przepis ten to jedna z ulubionych wersji na mięso z kurczaka mojego narzeczonego. Zawsze, jak słyszy, że zrobię te zawijańce na obiad, to bardzo się cieszy. Rzeczywiście, danie jest proste, ale bardzo smaczne. Rozpływający się ser to coś, co zdecydowanie lubimy.
Składniki na 4 porcje:
podwójna pierś z kurczaka
4 plastry sera żółtego
kilka kawałków papryki marynowanej czerwonej
sól
pieprz
jajko
mąka
bułka tarta
olej
Mięso myjemy, pozbawiamy błonek, przekrawamy na mniejsze kawałki. Następnie rozbijamy na kotlety przez folię, aby uniknąć rozerwania delikatnego mięsa.
Z obu stron solimy i pieprzymy. Układamy plasterki sera na mięsie, a następnie pokrojone na mniejsze kawałki papryki.
Mięso zwijamy tworząc roladki. Spinamy wykałaczką lub nitką.
Obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy zawijańce aż do zezłocenia z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!