• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291590 wyników

Przepis na wołowina z marchewką

Przepis na Peklowana wołowina (corned beef)
Peklowana wołowina (corned beef)
Po szarpanej gąsce pora na kolejną postburgerową propozycję peklowaną wołowinę czyli słynny amerykański corned beef. Na razie mam dla was przepis na samo mięsko, tu natomiast znajdziecie instrukcję przygotowania kanapki Reubena. Mimo, że w USA ...
Człowiek z łyżką
Mięsko, Kanapki, Wołowina, Corned beef, Slow food
Przepis na Makaron z cukinią i mrchewką w pesto marchewkowym z avocado
Makaron z cukinią i mrchewką w pesto marchewkowym z avocado
Pogoda jest straszna ale na szczęście na bazarach i straganach z warzywami i owocami robi się już coraz fajniej. Pojawiły się szparagi, chociaż póki co ich cena trochę odstrasza. Są nowalijki, szczególnie podobają mi się pęczki młodych marchewek i ciąg...
Cooking for Emily
Na obiad, Wegetariańskie, Cukinia, W 30 minut, Migdały, Makaron, Marchewka, Avocado, Pesto
Przepis na Zupa z dyni
Zupa z dyni
Zupa z pieczonej dyni, czyli dyniowo-sezonowo Potrzebne składniki: 800g dyni hokkaido lub innej rodzaj dyni ma wpływ na smak zupy 3 marchewki 3 ząbki czosnku 1 szalotka lub mała cebula zwykła/czerwona bulion warzywny lub mięsno-warzywny ...
www.dietetyk.pw
Przepisy, Smaki lata, Dynia, Zupa, Krem
Przepis na Ryba w cytrynowej panierce z glazurowanymi marchewkami
Ryba w cytrynowej panierce z glazurowanymi marchewkami
Na stronieSiła smakuznalazłam fantastyczną panierkę z dodatkiem skórki cytrynowej, która nadała rybie cudownego cytrynowego aromatu. Panierowana ryba piekła się w piekarniku, a dzięki panierce w środku była wspaniale soczysta. Również wykor...
kocham.. lubię.. gotuję..
Ryby, Dodatki do obiadu
Przepis na Flamandzka Carbonnade czyli wołowina w piwie : JESIEN/ZIMA
Flamandzka Carbonnade czyli wołowina w piwie : JESIEN/ZIMA
Duszona wołowina w ciemnym piwie jest sztandarowym daniem francusko-belgijskiego regionu zwanego Flandres. W okolicach Lille podaje się ją po prostu duszoną w sosie, gdy zbliżamy się do granicy Belgii, Flamandzczycy dodają do duszonego mięsa p...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE, Mieso-Viandes, ZIMA/HIVER
Przepis na GULASZOWA PO MOJEMU
GULASZOWA PO MOJEMU
Znudziły mi się ostanio już tradycyjne pomidorowe, pieczarkowa czy rosół. Postanowiłam wymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi...
Gotowanie Patki
Zupy, Mięso -Wołowe
Przepis na Pringles Flame Grilled Steak flavour
Pringles Flame Grilled Steak flavour
Wspominałam kiedyś o tym, że nie znoszę chipsów poza poniższymi. W tym roku trochę się zmieniała sprawa w tym guście, ale mniejsza z tym. Pringles na zawsze pozostaną dla mnie najlepszymi. A co jęsli będzie wręcz przeciwnie albo co gorsza, znienawidzę ...
Chwila Smaku
Przepis na 'Gotuj sprytnie jak Jamie'
"Gotuj sprytnie jak Jamie"
Książek kulinarnych ciągle mi przybywa i nie wszystkie udaje mi się na bieżąco zrecenzować na blogu, dlatego trafiają tu tylko niektóre. Dzisiaj to "Gotuj sprytnie jak Jamie", oczywiście Oliver. Wśród innych jego książek, ta wyróżnia się właśnie tym, ż...
In cooking we trust
Jamie Oliver, Książki
Przepis na Galaretka wytrawna z winogron do mięs
Galaretka wytrawna z winogron do mięs
Winogrona nadają się nie tylko na zdrowe soki czy nalewki, można je dodać do ciasta lub zrobić winną lekko korzenną galaretkę do mięs szczególnie tych czerwonych takich jak wołowina czy dziczyzna. Zamiast borówki czy żurawiny. Warto mieć kilka takich s...
Wanilia i Kardamon
Oetker, Jesień, Owoce, Przetwory
Przepis na Wołowina QMP i rejs z Grzegorzem Łapanowskim
Wołowina QMP i rejs z Grzegorzem Łapanowskim
W zeszłym tygodniu miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w spotkaniu promującym Dobrą Wołowinę QMP. Spotkaliśmy się w gronie blogerów i dziennikarzy na statku Stalmach, który zabrał nas w bardzo przyjemny rejs po Wiśle. Pogoda do pływania była wymarz...
Blog kulinarny z przepisami na Thermomix
Wołowina, Grzegorz Łapanowski, QMP
Przepis na Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty
Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty
Obecnie możemy kupić wiele gotowych przyprawy i marynat różniących się smakiem i stopniem ostrości. Ale po co sięgać po gotowe The post Jak tworzyć własne przyprawy i suche marynaty appeared first on naRuszcie.pl.
naRuszcie.pl
Przepisy, Poradnik grillowania, Przyprawy, Przyprawa do grilla, Przyprawa do mięs, Przyprawa do mięsa, Przyprawy do grilla
Przepis na Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki
Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki
Dzisiaj proponuję Wam niezwykłą surówkę: pyszną, chrupiącą i orzeźwiającą. Por w połączeniu z mocno chrupiącą młodą marchewką, pietruszką  i słodkim jabłkiem, a wszystko podkreślone smakiem lekkiego delikatnego sosu majonezowego i natki pietruszki. Tak...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pietruszka, Sos, Surówki, Marchew, Jabłko, Surówka, Por
Przepis na Kuskus z warzywami
Kuskus z warzywami
Kuskus łączy cechy makaronu i kaszy, a ja często przygotowuję go do dań mięsnych lub wykorzystuję jako składnik sałatek i innych dań: Sałatka z rydzów i kuskus Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska Kluski z kaszy kuskus Kotlety mielone Cz...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dodatki, Papryka, Warzywa, Masło, Kuskus
Przepis na Roladki wołowe z papryką i pieczarkami
Roladki wołowe z papryką i pieczarkami
Zapewne w każdym możliwym miejscu króluje grill. Pogoda w sumie dopisała. Mam nadzieję, że korzystacie w przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań proponuję roladki wołowe.Składniki:Wołowina (dowolna ilość, taką na zraz...
SMAKI EWY
Dania mięsne
Przepis na Wołowina z kapustą po chińsku
Wołowina z kapustą po chińsku
Wołowina z kapustą, grzybami mun i bambusem. Pełna orientalnych aromatów i przepyszna.Składniki:50 dag polędwicy wołowejkawałek imbiru wielkości kciuka2 ząbki czosnkułyżka oleju sezamowego3 łyżki ciemnego sosu sojowegołyżka wódki1/3 kapusty pe...
Pyry na Gaz
Obiad, Fit, Kuchnie świata, Wołowina
Przepis na Boeuf Strogonoff
Boeuf Strogonoff
Cudnownie Przepyszne danie , wołowina dosłownie rozpuszcza się w ustach w towarzystwie pieczarek i sosu który podbije wasze serca od pierwszego kęsa ! ;)dla 6 porcji potrzeba będzie*08-1kg wołowiny (najlepiej łopatka)* 400g pieczarek*3 łyżki mąki* Prze...
GastroFaza!!
← Poprzednia
113114115116117
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin