Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
79 wyników
Przepis na Szczupak
Sos chrzanowy - dodatek do mięs i nie tylko
Mięsa lubią sosy. Polewać je można tymi gęstymi, jak i rzadszymi. Sos musi idealnie komponować się z naszą potrawą. Nie może być zbyt wyrazisty, aby całkiem nie zdominować smaku, ani mdły, wtedy danie nie będzie dobrze smakować. Jednym słowem, potrzeba...
Fartuszek Ani
Sos
,
Chrzan
,
Sos do mięsa
Szczupak z grzybami w sosie śmietanowym.
Mój przepis na szczupaka,jak i inne ryby, które pojawią się niebawem, to propozycje alternatywne dla karpia. Wiem, że nie wszyscy jedzą karpia i mają problem z wyborem ryby na świąteczny stół. Inne ryby takie jak łupacz czy okoń pojawią się w kolejnych...
Patison w kuchni
Na kolację
,
Na obiad
,
Boże Narodzenie
,
Kuchnia wegetariańska
,
Ryba
,
Grzyby
Szczupak pieczony w aromatycznym pomidorowo czosnkowym sosie
szczupak pieczony w sosie pomidorowo czosnkowymPełnia lata, torównieżpełnia sezonu naszczupaka.Dlatego nie powin...
Miód i pieprz
Dania z ryby
Szczupak w szpinaku i śmietanie
No i ponownie mamy piąteczek i jak mogłoby być inaczej oczywiście rybka. Kupiłam bardzo ładny kawałek ryby. Oczy mi się śmiały. Jak wiadomo rybka jest smaczna i zdrowa. Szczupak jest dosyć suchą, zwartą rybą, więc warto zrobić go z sosem. Ja proponuję ...
SMAKI EWY
Ryby i owoce morza
Szczupak w słoninie lub boczku
Stary - rzeczywiście staropolski przepis. W oryginale rybę pieczono na rożnie. Z braku rożna i podkuchennego wystarczyć musiał ruszt.Składniki:szczupakboczek lub słoninasól, pieprzPrzygotowanie:Najpierw należy wystarać się o solidny egzemplarz sz...
Gotuję i zjadam
Ryby
,
Szczupak
,
Słonina
Ryba na 7 sposobów
Czasami brakuje pomysłu na przygotowanie ryby inaczej, niż w panierce (zresztą to zawsze jest pyszna wersja), dlatego zebrałam kilka podpowiedzi.Gdy klikniesz na nazwę dania, zostaniesz przeniesiona/ny na stronę z przepisem.Pstrąg łososiowy duszony na ...
Sio-smutki
Zbiorcze
Szczupak faszerowany - przystawka doskonała
Przyglądając się pracy Janusza Fica, nabrałam dużej odwagi do działań w kuchni i tworzenia nowych połączeń smaków.Obserwując z jaką starannością wraz ze współpracownikami przygotowuje kolejne dania, stałam się świadkiem tworzenia prawdziwych arcy...
Wino i kuchnia
Wytrawne
,
Białe
,
Przystawka
,
Ryba
,
święta
,
Wigilia
,
Przekąski do wina
,
Słowenia
,
Furmint
12 szybkich, wigilijnych dań z Podlasia i tradycje wigilijne na świecie
Bożonarodzeniowy, krakowski żłóbek zaprezentowany w paryskiej Katedrze Notre Dame, obecnie w Zielonej Górze Wigilijne przygotowania przed nami, tymczasem więc pomyślałam,
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Kuchnia podlaska
,
Najczęściej czytane
,
O jedzeniu...
,
Karp w galarecie
,
Ryba po grecku
,
Barszcze czerwony wigilijny
,
Bigos
,
Pieczony szczupach
,
Pomysł na 12 wigilijnych dań
,
Sałatka śledziowa
,
śledzie na święta
,
Wigilia
Galantyna ze szczupaka
Uwielbiam galantyny, zawsze zaskoczysz nimi gości bo mało kto je przyrządza, gdyż są pracochłonne i wymagają trochę więcej cierpliwości. Jednak zachwyt naszych gości nam to wynagrodzi. Najtrudniejsze wg. mnie i bardzo pracochłonne jest oddzielenie mięs...
Gotowanie i pieczenie - I love it .
Boże Narodzenie
,
Ryby
Szczupak faszerowany
Gdy przygotowuje szczupaka faszerowanego, zawsze obiecuję sobie, że to już ostatni raz, jednak wracam do tego przepisu jak bumerang, nobo pyszny to on jest!!!! Jeżeli zdejmiecie skórę i wyjmiecie ości z surowego mięsa, to już połowa sukcesu, tak ...
Jadło i czytadło
Przystawki
,
Ryby
Ryby smażone w zalewie octowej
Ryby smażone w zalewie octowej na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę: 1/1/2 litra wody 1 szklanka octu 3 cebule 5 zi...
Kawa i Czekolada
Ciasta czekoladowe
,
Ocet
,
Ryby
Szczupak duszony z cebulą
Łatwy sposób na smaczną rybę - u nas to szczupak, uduszony z podsmażoną cebulką, odrobiną tymianku i czosnku.Składniki:ok. 1 kg filetów ze szczupaka (lub innej ryby)2 duże cebule5-6 łyżek oleju1 szklanka bulionu (ewentualnie wody)1 łyżka mąki pszennejs...
Sio-smutki
Co na obiad
,
Ryba
Sałatka ze śledziem po studencku
Sałatka ze śledziem po studencku Witam wszystkich serdecznie. Tuż przed świętami Bożego Narodzenia na naszych stołach królują ryby w rożnych postaciach. Karp, szczupak czy najbardziej popularna ryba w Polsce- śledź. Dzisiaj robiłem sałatke ze śledziem ...
Papryczka.com.pl » Papryczka.com.pl
Kolacja
,
Przystawki
,
Ryba
,
Po studencku
,
Sałatka
,
śledź
,
śledziowa
10 najlepszych przepisów wielkanocnych
Wątróbka cielęca w białym winie - przepisSzczupak w sosie szafranowym - przepisChleb domowy - przepisDomowa kiełbasa - jak zrobićSałatka pieczarkowa z jajkami - na WielkanocPieczeń wielkanocna - przepis babciWielkanocne jajka po chińsku - jak zrobićWie...
Gotuję i zjadam
Wino
,
Jajka
,
Jajko
,
Wielkanoc
,
Wątróbka
,
Kiełbasa
,
Szczupak
,
Biała kiełbasa
,
Chleb
,
Pasztety
,
Pieczarki
,
Pieczeń
,
Szafran
Średniowiecze na talerzu
Kuchnię wieków średnich powszechnie kojarzy się z drewnianą miską ascetycznej strawy pochłanianej w modlitewnym skupieniu, jednak aż tak skromnie nie było. Czy kogoś może dziś interesować kuchnia sprzed wieków? Zaiste, może, wystarczy rozejrzeć się wok...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
Jarosław Dumanowski
,
Aleksandra Kleśta-Nawrocka
,
Maciej Nowicki
,
Bartłomiej Witkowski
,
Bogan Gałązka
,
Karol Okrasa
,
Kuchnia średniowiecza
Małe smażone okonki - najlepsze na świecie
Rewelacyjne małe okonki. Małe, a nawet malutkie. Lepsze niż fritto misto. Tak świeże i delikatne.Tylko w Węgorzewie! Bar Mazurski przy ul. Zamkowej. Niepozorny, lecz absolutnie godny polecenia.Chłodnik z botwiny. Cudownie dobry.Zupa rybna. Od razu czuć...
Skrzydełko czy nóżka
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→