Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Szczupak duszony z cebulą
Sio-smutki
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1384
Kategorie
164
Szczupak duszony z cebulą
Łatwy sposób na smaczną rybę - u nas to szczupak, uduszony z podsmażoną cebulką, odrobiną tymianku i czosnku.
Składniki:
ok. 1 kg filetów ze szczupaka (lub innej ryby)
2 duże cebule
5-6 łyżek oleju
1 szklanka bulionu (ewentualnie wody)
1 łyżka mąki pszennej
szczypta tymianku
1 ząbek czosnku
1 liść laurowy
do smaku sól i pieprz
Przygotowanie
:
Umytą i oczyszczoną rybę kroję na kawałki, każdy oprószam pieprzem i lekko mąką, po czym smażę na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podsmażoną rybę przekładam do rondla z grubym dnem, a na gorącą patelnię po smażeniu wlewam bulion i chwilę podgrzewam. Płyn przelewam do rondla z rybą. Na oddzielnej (lub umytej) patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażam do zeszklenia pokrojone w piórka cebule, przekładam je do rondla. Dodaję szczyptę tymianku, posiekany ząbek czosnku i liść laurowy, oprószam też całość solą. Duszę na małym ogniu ok. 30 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sio-smutki
05 sty 18
Co na obiad
,
Ryba
Co na obiad
502 przepisów
Polecane przepisy
Ryba na 7 sposobów
Czasami brakuje pomysłu na przygotowanie ryby inaczej, niż w panierce (zresztą to zawsze jest pyszna wersja), dlatego zebrałam kilka podpowiedzi.Gdy klikniesz na nazwę dania, zostaniesz przeniesiona/ny na stronę z przepisem.Pstrąg łososiowy duszony na ...
Sio-smutki
Zbiorcze
Schab duszony z warzywami i boczkiem
Schab duszony z warzywami i boczkiem to smaczny przepis na sycący obiad dla całej rodziny. Delikatny, soczysty i mięciutki schab w sosie pomidorowym tworzy dodatkiem marchewki i chrupiącego boczku wyjątkowo pyszną kompozycję. W podobny sposób można pr...
Przepisy Kulinarne
Wszystkie Przepisy
,
Dania główne
,
Cebula
,
Marchew
,
Mięsa
,
Sosy i gulasze
,
Bulion
,
Boczek
,
Schab
,
Passata pomidorowa
Królik duszony w piwie ze szparagami
Mimo tego, że Człowiek Wyżerka robi maślane oczy do każdego dania, które ma w sobie boczek albo kawałki mięsa, najlepiej takiego z chrupiącą skórką, wcale nie jadamy mięsnych posiłków tak często, jak mogłoby się wydawać
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Cebula
,
śmietana kremówka
,
Kremówka
,
Dania główne
,
Piwo
,
Jasne piwo
,
Królik
,
Szparagi
,
Zielone szparagi
,
Potrawy z dziczyzny i królika
,
Duszony królik
,
Królik duszony w piwie
,
Królik duszony ze szparagami
,
Królik w śmietanie inaczej
,
Piwo pszeniczne
Królik duszony z cebulą i selerem – kuchnia podkarpacka
Królik duszony z cebulą i selerem - kuchnia podkarpackaKawałki królika duszone w cebuli z dodatkiem selera to sposób na podanie królika w gęstym warzywnym sosie. Przypadnie do gustu tym, którzy preferują delikatne mięso w lekkim sosie, w miejsce sosów ...
Trzeci talerz
Kuchnia podkarpacka
,
Dania mięsne
Jesiotr duszony w kiszonej kapuście
Dzisiejsza propozycja to pyszna, rybna potrawa kuchni polskiej. Płaty jesiotra pieczone na duszonej kiszonej z dodatkiem suszonej żurawiny i śliwek. Całość doskonale komponuje się z majerankiem, czosnkiem i cebulą. Skoro mowa o polskiej kuchni to nie m...
Uwielbiam gotować
Wigilia/Boże Narodzenie
,
Majeranek
,
Dania z ryb i owoców morza
,
Masło
,
Kuchnia Polska
,
Ryba
,
Kapusta kiszona
,
żurawina suszona
,
śliwki suszone
,
Jesiotr
Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia
1 szczupak ok. 2 kg przyprawy: natka pietruszki, bazylia, cebula suszona 3 liście laurowe 1 cytryna 1 łyżka masła Szczupaka myjemy i patroszymy Brzuszek przyprawiamy obficie przyprawami i wkładamy do niego liście laurowe Rybę układamy na ...
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
III etap diety
,
4. Podział przepisów wg rodzaju posiłku
,
Kuchnia podlaska
,
2. Podział przepisów wg rodzaju dania
,
3. Podział przepisów wg czasu przygotowania
,
5. Moje inspiracje
,
II etap diety
,
Kuchnia podlaska - z przepiśnika babci
,
Obiad, obiadokolacja...
,
Dieta antycandidowa
,
Do 60 minut - wolno
,
Dania z ryb
,
I etap diety
,
Pomysł na obiad z ryby
,
Przepis na pieczoną rybę
,
Szczupak pieczony
Pulled pork burger
Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze przepis na pulled pork, który niedawno dla Was przygotowałam? : ) Tym razem prezentuję Wam obłędnie pyszny sposób na jego wykorzystanie, czyli burgery z odrywaną wieprzowiną. Ilości składników musicie dopasować do wł...
marta-gotuje.pl
Pycha
,
Śniadania i kolacje
,
Dania obiadowe
,
Obiad
,
Wieprzowina
,
Pulled pork
,
Bułka
,
Burger
,
Hamburger
,
Bułka maślana
,
Comfortfood
,
Pikle
Kurczak duszony w białym winie z warzywami oraz kaszą jęczmienną
Favorite Kurczak duszony w białym winie z warzywami oraz kaszą jęczmienną. Idealne szybkie danie, nadaje się na obiad lub kolację. Kliknij w przepis:Kurczak duszony w białym winie z warzywami oraz kaszą jęczmienną Artykuł Kurczak duszony w...
mój blog kulinarny
Uncategorized
,
Marchewka
,
Dania główne
,
Cebula
,
Buraki
,
Cukinia
,
Kurczak
,
Wino
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście