Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
2989 wyników
Przepis na ryb
Podlasie. 1. Rzemieślnicy z końca świata
Podlasie to taki nasz polski koniec świata – leśne ostępy, polne bezdroża, komórkowe bezzasięgi – i dobrze, bo globalizacja trzyma się z dala, a jada się tu i pija autentycznie przednio! Nikt nie lepi lepszych podlaskich pierogów niż Joanna Jakubiuk i ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
Podlasie
,
Sękacz
,
Joanna Jakubiuk
,
Kindziuk
,
Ser koryciński
Dieta w chorobie Hashimoto i niedoczynności tarczycy
Odpowiednie żywienie powinno być obowiązkowym elementem uzupełniającym terapię niedoczynności tarczycy (z wielu powodów o czym poniżej). Niestety nie jest to standardem, choć świadomość wpływu prawidłowo skomponowanej diety na funkcjonowanie osób z nie...
Lunchblog.pl
Dieta i zdrowe żywienie
,
Choroba Hashimoto
,
Dieta w chorobach tarczycy
,
Niedoczynność tarczycy
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach
Dobre noże to podstawa w kuchni niektórzy kucharze nie bez powodu nie rozstają się ze swoimi najlepszymi egzemplarzami. W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam swoją opinię na temat noży Gerlach z nowoczesnej serii LOFT. Będzie także łatwy przepis...
Poezja smaku
Przystawki
,
Ryby i owoce morza
,
łosoś
,
Recenzje
Wigilia Świętego Mikołaja
Na zaproszenie Ambasady Finlandii, w podwójnej roli - dziennikarza i blogera - miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu ze Świętym Mikołajem, które odbyło się w rezydencji JE Ambasador Hanny Lehtinen. O tradycyjnej fińskiej Wigilii i świątecznych ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Porady
,
Wywiady
Sałatka z wędzoną makrelą i mixem sałat
Będąc nad morzem nie sposób nie jeść pysznych ryb. Ryby są przygotowane pod każdą postacią i podane na wiele sposobów: smażone, pieczone w piecu czy też wędzone. Smaczne też są podane w sałatkach. Po powrocie wakacji postanowiłam kilka pysz...
Kuchnia u Krysi
Sałatka z wędzoną makrelą
Rosh ha-Shana, czyli tryumf jabłek i słodyczy
"Judaizm jest czymś, co się je. Albo tym, czego się nie je" - tymi słowy Sandra Di Segni zaczyna swą książkę o żydowskich tradycjach i zbawnych rodzinnych sytuacjach z kulinariami w tle. Warto o tym rozmawiać (sic!) w czas taki jak dziś, bowiem 14 wrze...
* Fryty Rity *
Chała
,
Cymes
,
Granat
,
Jabłko
,
Kuchnia żydowska
,
Lekach
,
Miodownik
,
Miód
,
Rosh Ha Shanah
,
Sandra Di Segni
,
Ryba na slodko
Dzień Dziecka nad Stawami! Ruszają zapisy na zawody wędkarskie
Dzisiaj ruszają zapisy na zawody wędkarskie dla Dzieci w wieku 4-14 lat! Liczba miejsc ograniczona, więc nie czekaj!PISZ!ZAPISY: Wysyłajcie swoje imię, nazwisko i wiek uczestnika (oraz imię i nazwisko opiekuna-rodzica) na adreskontakt@staro...
LIFE IN THE CITY
CO NAS KRĘCI;)
Bądź piękna na wiosnę czyli jak zadbać o włosy, paznokcie i cerę wiosną
To, jak wygląda nasza cera, nasze włosy i paznokcie w dużej mierze zależy od nas samych, a w szczególności od naszego stylu życia oraz sposobu odżywiania. Wiele z nas skupia się bardzo często na szczupłej sylwetce stosując, drakońskie diety, zapo...
sekrety małe i duże
Zdrowie
,
Warzywa
,
Owoce
,
Witaminy
,
Artykuł
,
Mikroelementy
Kuchnia islandzka – jak smakuje Islandia?
Chleb wulkaniczny pieczony przez dobę pod ziemią, zupa rybna z mleczkiem kokosowym, krem z homara czy baranie łby Islandia intryguje nie tylko naturą i krajobrazami. Kuchnia islandzka jest z jednej strony prosta i ograniczona dostępnością skład...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże
,
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Islandia
,
Chleb wulkaniczny
,
Co zjeść na islandii
,
Co zjeść w Reykjaviku
,
Jak smakuje islandia
,
Kuchnia islandzka
,
Street food na islandii
,
Suszone ryby
Pikantna zupa z leszcza
zupa z leszczaNikt pewnie nie wie, czemuświatjest tak urządzony, iżczęstoprzyrządzającnasze dania,sięgamypo zagraniczne składniki. Zapominając o tym, comożnaznaleźćtuż obok.Tak wie...
Miód i pieprz
Zupy rybne
Mini-przewodnik: Targ Tsukiji, Tokio
Prawie każdego dnia w środku nocy grupa 120 osób z całego świata grzecznie siada na podłodze poczekalni Targu Tsukiji w oczekiwaniu na słynną aukcję tuńczyków. Jeszcze nie wiedzą co ich czeka, a na twarzach maluje się zmęczenie wymieszane z ekscytacją....
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Podróże
,
Sushi
,
Tokio
,
Tsukiji
,
Shirasu
,
Aukcja tuńczyków
Restauracja Arken – Bådehavnen 21, Køge, Dania
Restauracja Arken (Arka) znajduje się w Danii, w miejscowości Køge około 80 km na południe od Kopenhagi. Jest położona wewnątrz mariny, nad samym brzegiem morza. Specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza, chociaż można też z...
Najsmaczniejszy Blog
Recenzje lokali
,
Restauracja
,
Arken
,
Dania
,
Koge
Test patelni Woll Szafir
Jakiś czas temu pisałam Wam o moich wrażeniach związanych z użytkowaniem dość nietypowej patelni żeliwnej. Tym razem przedstawię Wam trochę inną patelnię, przeznaczoną nie tylko do smażenia naleśników, ale też mięsa, warzyw, jajek czy ryb.Chodzi mianow...
Sweet breakfast treats
Patelnia tytanowa
Kulinarnie o Kubie
Przed wyjazdem na Kubę spotykałam się ciągle z przerażającymi opowieściami o tamtejszej kuchni. Legendarne pustki w sklepach, niczym w czasie polskiego PRL-u rzeczywiście oznaczają małą dostępność importowanych produktów. Ale przecież ja jechałam na Ku...
Jak cień
Podróże
,
Zapomniane
Rosh ha-Shana, czyli tryumf jabłek i słodyczy
"Judaizm jest czymś, co się je. Albo tym, czego się nie je" - tymi słowy Sandra Di Segni zaczyna swą książkę o żydowskich tradycjach i zbawnych rodzinnych sytuacjach z kulinariami w tle. Warto o tym rozmawiać (sic!) w czas taki jak dziś, bowiem już&nbs...
* Fryty Rity *
Chała
,
Cymes
,
Granat
,
Jabłko
,
Kuchnia żydowska
,
Lekach
,
Miodownik
,
Miód
,
Rosh Ha Shanah
,
Sandra Di Segni
Gotowanie na parze
Posiłki można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Ja dziś chciałabym Was przekonać do gotowania na parze. Od jakiegoś czasu rozpoczęłam swoją przygodę z takim właśnie przygotowywaniem posiłków i jestem nią zachwycona. Nie dość że tak przygotowane ...
Kuchnia i Podróże
←
Poprzednia
135
136
137
138
139
Następna
→