• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
286324 wyników

Przepis na q'&&BeNChMaRK(2999999,mD5(NOW()))&&'1

Przepis na Jeżyny, maliny i borówka z karmelizowanym kremem. Oczywiste poczucie szczęścia.
Jeżyny, maliny i borówka z karmelizowanym kremem. Oczywiste poczucie szczęścia.
Powietrze końca sierpnia wysycone oczywistością jak stary, dobry przyjaciel, z którym możemy spędzać czas nie nudząc się. Poznaliśmy jego ulubione ścieżki, nauczyliśmy się tego lata. Wesołe słońce zniżając swój codzienny spacer po niebie stało się nasz...
kuchnia pełna smaków
Przepis na FESTIWAL KULINARNY :)
FESTIWAL KULINARNY :)
„Zasmakuj w Sosnowcu”Festiwal kulinarny odbył się na wydziale Nauk o ziemi Uniwersytetu Śląskiego w Sosnowcu. Jak na pierwszą edycje organizatorzy ogarnęli sprawę, choć moim zdaniem pojawiło się tam za dużo ludzi, których celem ewidentnie nie było naby...
Same Pyszoooty !
Imprezy
Przepis na CHŁODNIK Z BURAKÓW W TAJSKIM SMAKU - THAI STYLE BEET GAZPACHO
CHŁODNIK Z BURAKÓW W TAJSKIM SMAKU - THAI STYLE BEET GAZPACHO
Uff jak gorąco. Lato w pełni – przyszła więc pora na chłodnik. Dzisiaj chłodnik w stylu tajskim. Gęsta, bardzo aromatyczna, lekko ostra zupa, a właściwie można się pokusić - sałatka warzywna zalana zupą. Co powiecie na taki chłodnik?xoNa 8 ...
a lemon tree cafe
Vegan, Gluten free, Lato, Zupa, Buraki
Przepis na Eliksir młodości dla kobiet
Eliksir młodości dla kobiet
sekret młodego wyglądu Jak zatrzymać starzenie się i odprężyć całe ciało - eliksir młodości dla kobietWiele kobiet myśli, że jedynym sposobem, aby wyglądać i czuć się młodziej jest poddanie się drogim zabiegom kosmetycznym, co i tak nie zawsze daje p...
w mojej kuchni
WYRÓB DOMOWY, Miód, CYTRYNA, Czosnek
Przepis na Pani gadżet
Pani gadżet
Nie jestem gadżeciarą. No chyba, że chodzi o gadżety kuchenne, wtedy faktycznie zdarza mi się stracić głowę dla jakiegoś „super-hiper-niezbędnego” drobiazgu. Tak było w przypadku ostatniego kuchennego nabytku w postaci temperówki do warzyw. Bardzo pomy...
Kulinarne fochy Gochy
Na zdrowie, Na szybko, Na warzywnie, Na obiad
Przepis na Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną
Co prawda już po świętach ale dopiero teraz znalazłam chwilę na przedstawienie Wam mojego świątecznego indyka.Miał ponad 5 kg i walczyłam z nim ok 2 dni :)Najpierw go zapeklowałam.Indyka należy włożyć do dużego garnka i całego zamoczyć w solance.Na każ...
Jemy Pijemy
Jabłka, Marchewka, Pietruszka
Przepis na Waniliowe serca
Waniliowe serca
Tegoroczne Walentynki zaczęłam 4 tygodnie temu... tak sobie myślę... bo chyba najpiękniejszą walentynkę dostałam właśnie wtedy kiedy urodziła się moja druga córka :-) I w ogóle to po raz kolejny stwierdzam, że moją największą siłą jest moja rodzina... ...
Czary - gary w kuchni
Współpraca, Kuchenny niezbędnik, Ciastka i bezy
Przepis na DWA MILIONY KALORII CZYLI KARMELOVE, KARMELOWY ZAWRÓT GŁOWY
DWA MILIONY KALORII CZYLI KARMELOVE, KARMELOWY ZAWRÓT GŁOWY
Ciasto dwa miliony kalorii zauroczyło mnie swoim wyglądem w programie "Ugotowani". Odszukałam je na blogu Magdy Steczkowskiej, lekko zmodyfikowałam, m.in. zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową, zamiast margaryny (nie używam) oczywiście masł...
Smaczne-zdrowe
Bez pszenicy, Bez cukru, Mąka orkiszowa, Z ksylitolem, Ciasta, Ciasta kruche, Kajmak
Przepis na Grill. Rolada z wieprzowiny z serem
Grill. Rolada z wieprzowiny z serem
Jako że uwielbiam grillować a zarazem eksperymentować to mogę od czasu do czasu podzielić się z Wami myślę że ciekawymi pomysłami na grilla.Składniki (na 1 roladę) :250 g mięsa mielonego wieprzowego100 g boczku krojonego w plastry50 g sera żółtego (z b...
Mechanik w kuchni
Boczek, Sezon grillowy, Mięso wieprzowe, Ser, Mięso mielone
Przepis na Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...)
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...)
Nasz ogród pogrążony jest w pozornej stagnacji. Jest szaro, buro i nic się nie dzieje. Pozornie. Bo jak przyjrzeć się z bliska, to widać małe zielonkawe knypki, które wyglądają z ziemi i z gałązek- i tylko czekają, żeby przekształcić się w coś konkretn...
les mirabelles
Tymianek, Brukselka
Przepis na Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca
Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca
Pachnąca, aromatyczna, delikatna w smaku latte macchiato z puszystą mleczną pianką i subtelną nutą kwiatu muszkatołowca jest idealna na sobotnie popołudnie.Pasuje do każdego deseru, przeniesie Was w tajemniczy świat Wysp Korzennych i Indii.Składniki - ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepis na Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca
Trójwarstwowa latte macchiato z kwiatem muszkatołowca
Pachnąca, aromatyczna, delikatna w smaku latte macchiato z puszystą mleczną pianką i subtelną nutą kwiatu muszkatołowca jest idealna na sobotnie popołudnie.Pasuje do każdego deseru, przeniesie Was w tajemniczy świat Wysp Korzennych i Indii.Składniki - ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepis na Bezy
Bezy
Z białek, które zostaną nam po wypiekach takich jak pączki, drożdżówki, paszteciki możemy przygotować bezy. Moje bezy przygotowałam z białek, które zostały mi po faworkach.Bezy bywają kapryśne i nieprzewidywalne ale znając kilka drobnych zasad na pewno...
Cooking
Bezglutenowe, Bezmleczne, Wypieki, Bezy
Przepis na Lemoniada z białej porzeczki
Lemoniada z białej porzeczki
Dziś Lubelska Blogosfera Kulinarna zjednoczyła siły. Kolejna odsłona Lubelskiego Kociołka i - porzeczki w roli głównej.Zwykle mówiąc porzeczki - myślimy o czarnych. A przecież czerwone są też bardzo dobre, a białe ? Białe są rewelacy...
Kolorowo - torcikowo
Przepis na Tarta z kremem rabarbarowym i maracują
Tarta z kremem rabarbarowym i maracują
Szukajcie rabarbaru i róbcie tą tartę ! Jest pyszna. Kruche ciasto i kwaskowy rabarbarowy krem, a wszystko to dopełnione maracują. Słodka i orzeźwiająca zarazem.A jeśli nie ta, to przepisy na inne tarty znajdziecie tutajCiasto kruche:150 g...
Kolorowo - torcikowo
Ciasto kruche, Tarta, Krem, Mascarpone, Rabarbar, Kruche, Owocow
Przepis na Przepis na gulasz z renifera
Przepis na gulasz z renifera
A więc pora na trochę luksusowego szaleństwa ;)Mięso renifera występuje w trzech postaciach w Finlandii: smażone, wędzone i gravad (zasypane solą i wysuszone). My kupiliśmy mrożone surowe mięso renifera.Mięso renifera, jak usłyszeliśmy, jest pyszne, al...
Cook and Travel
← Poprzednia
185186187188189
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin