Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1039 wyników
Przepis na Marder III
KEKS Z KASZY JAGLANEJ
Z chęci zjedzenia czegoś bardziej rustykalnego i mniej mącznego, powstało takie oto ciasto. Zamiast zmielonej kaszy jaglanej, którą z reguły dodaję do ciasta, użyłam kaszy jaglanej po ugotowaniu. Dodałam też sporo orzechów, migdałów i suszonych o...
Garnkofilia
Bezglutenowe
,
Bez jajek
,
Wegetariańskie
,
Bez mleka i nabiału
,
Wegańskie
,
Ciasta
,
Kasza jaglana...
Start czyli dzisiaj dzień zdrowo na surowo
2 grudniaDuża szklanka ciepłej wody - jak się obudziłamPosiłek I ( u mnie ok. 8 00 godz)2 jabłka1 duże kiwi1 kakiposypane listkami melisykoło 10 00 godz banan i marchewka( forma sałatki)ciepła herbata ziołowa miedzy posiłkami - bez ogranicz...
Zdrowi na co dzień
Czyszczenie ryby
I. Natnij płetwy Połóż rybę na boku i za pomocą noża do warzyw lub owoców zrób płytkie nacięcie (ok. 12-15 mm) obok płetw, zarówno na górze (płetwa grzbietowa) jak i na dole (płetwa odbytowa).II. Usuń płetwyZa pomocą szczypiec do ryby/nożyczek bą...
KUCHNIA MŁODEJ ŚLĄZACZKI :)
Czyszczenie ryby
Wyniki VI konkursu urodzinowego bloga
Zrobiło się późno, a Wy na pewno czekacie z niecierpliwością na wyniki konkursu urodzinowego. Już, już je podaję. Ale najpierw statystyka. Na konkurs wpłynęło trzynaście zgłoszeń. W tym roku były one bardzo różnorodne: od tradycyjnych dań świątecznych ...
W mojej kuchni
Niekulinarnie
XV Małopolski Konkurs Kucharsko - Cukierniczy
W dniach 12-13 maja 2016 roku przedstawiciele naszej szkoły uczestniczyli w XV Małopolskim Konkursie Kucharsko- Cukierniczym uczniów szkół zawodowych w Krakowie. W tym roku konkurs odbywał się pod hasłem „Zdrowo, na słodko i wytrawnie, symetrycznie i&n...
3B GOTUJE
Czwarty, wakacyjny numer biuletynu Pastel
Czwarty, wakacyjny numer biuletynu (VII/VIII) wydawanego przez Luzomanię, jest już gotowy do pobrania. Znajdziecie w nim następujące artykuły: 1. Wstęp 2. A co, Azory! Iga, dwie Agnieszki i Dorota 3. Przepis na arroz doce 4. Luksus dla ka...
andrasz-kulinarnie
Biuletyn Pastel
,
Portugalia
,
Azory
,
Portugalska gastronomia
,
Przepisy
Konkurs "Makaraon czarnecki"
Konkurs trwa do: 25.10.2015Do 23 października wyślijhttp://www.wszechsmaki.pl/konkurs-na-rekord/ swój pomysł na przepis (bez zdjęcia) z użyciem nowego Czanieckiego Makaronu z wysoką ilością błonnika owsianego. Wygraj publikację w ma...
Camilla w kuchni
KONKURSY - polecam ;-)
“Przed” i “po” czyli jakie cuda potrafi zdziałać Vella Shape III
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Doskonale pamiętam, jak kilka ładnych lat temu po raz pierwszy osiągnęłam wagę 70 kilogramów. Jak ja siebie wtedy nienawidziłam! Nie mogłam patrzeć na siebie w lustrze i wściekałam się na to jak wyglądam. Tymc...
gruszka z fartuszka
Moim okiem
,
Projekt metamorfoza
,
Metamorfoza
Konkurs Barmański Lubuski Cup 2015
LUBUSKI VODKA wódka czysta rekomendowana przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów, organizuje ogólnopolski konkurs barmański LUBUSKI CUP 2015. 24 czerwca 2015 roku w Hotelu Copernicus w Toruniu czołówka polskich barmanów zademonstruje swo...
Męskie Żarcie
All
,
Informacje
Święta Bożego Narodzenia tuż-tuż… – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Już wkrótce najpiękniejsze święta w roku – Święta Bożego Narodzenia! To czas, by pomyśleć o ozdobach choinkowych, kartach świątecznych, wykwintnych smakołykach! A jak te święta celebrowano w czasach króla Jana III? Jakie zwyczaje wówczas były już znane...
Pompokracja
Aktywności
,
święta
,
Mikołajki
,
Pałac
,
Wilanów
Knedle zapiekane z kapustą włoską
Rozpływające się w ustach knedle zapiekane z duszoną kapustą włoską i doprawionym gałką muszkatołową beszamelem to świetny pomysł na sycący obiad.(3-4 porcje)1 łyżki masła1 posiekana cebula600 g poszatkowanej kapusty włoskiej1 szklanka wodysól i ...
Silver Teaspoon
Wszystkie przepisy
,
Warzywa w roli głównej
Tarta porowa
Podsmażone na maśle pory to jeden z moich ulubionych nadzień tart. Świetnie sprawdzą się w połączeniu ze szpinakiem,grzybami, szynką parmeńską i jabłkami, ale w wersji, w której grają pierwsze skrzypce smakują równie dobrze.(4-5 porcji w zależnoś...
Silver Teaspoon
Wszystkie przepisy
,
Warzywa w roli głównej
Pasta jajeczno - brokułowa
Pasta jajeczna ma wiele twarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu, zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek fasz...
Przepisy Mikołaja
Bezmięsne
,
Pasty i smarowidła
Młody bób z masłem i natka
bób w roli głównej - sezon rozpoczęty: młody bób z masłem i z natkąmłody bób jest tak miękki, że można go jeść ze skórką. ugotowałam w osolonej wodzie z łodygami kopru. do gorącego dodałam odrobina masła (może być dobra oliwa) i bardzo dużo nat...
Potrawy Półgodzinne
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Na zimno
,
Na ciepło
,
Zielone
,
Bób
,
Strączkowe
Chłodnik litewski
Jedna fala upałów za nami, ale to nie znaczy że już koniec ciepłych dni. Przecież lato dopiero przed nami! Zatem zapiszcie przepis w ulubionych i przygotujcie gdy będzie odpowiedni dzień. Smacznego! Chłodnik litewski składniki 3-4 porcje: 0,75l maślank...
Shabby eat
Lato
,
Wiosna
,
Kuchnia polska
,
Sezon na grilla
,
Zupy
,
Dania warzywne
,
Zupa
,
Jajko
,
Ogórek
,
Burak
,
Rzodkiewka
Deszczowa potrawka warzywna
Witajcie po długiej przerwie, dziś kolejny pomysł z cyklu recykling po grillowy. Wracając do UK z wakacyjnej tułaczki po Polsce zastała mnie zaskakująco piękna pogoda. Zatem pieprzyć rozpakowywanie walizek, szybka akcja spożywczy – kuchnia i wio na gri...
Take It Izzy
Izzy Wege Kuchnia
,
Dania na ciepło
,
Eksperymenty
,
Deszczowa potrawka warzywna
←
Poprzednia
6
7
8
9
10
Następna
→