• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
166 wyników

Przepis na kukbuk

Przepis na Świąteczny chleb z kawą i orzechami. Grudniowa Piekarnia
Świąteczny chleb z kawą i orzechami. Grudniowa Piekarnia
W Grudniowej Piekarni Amber upiekliśmy pyszny chleb, który i na Święta z pewnością zagości na naszym stole. Przepis pochodzi z Magazynu KUKBUK i jest autorstwa Moniki Waleckiej.Zamiast migdałów dodałam orzechy włoskie i ta wersja bardzo nam smakowała, ...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Zakwas, Chleb
Przepis na Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym to tradycyjny wiosenny deser rodem ze Śląska Cieszyńskiego. Zwane tam "naleśnikami cesarskimi", ponieważ smakołykiem tym podobno zachwycił się cesarz Franciszek Józef I, kiedy był w Cieszynie w czasie wi...
Smakowity Blog Kulinarny
Deser, Wiosna, Placki
Przepis na Ziemniaczany krem z boczkiem
Ziemniaczany krem z boczkiem
Ta zupa powstała w zasadzie przez przypadek. Miałam sporo ziemniaków, które chciałam połączyć w gęstym kremie z kalafiorem i chorizo. Ale uprościłam składniki. Kalafior z chorizo wykorzystałam do zapiekanki, a zupę-krem pysznie ugotowałam z boczkiem i ...
Uciesz swe podniebienie...
Zupy
Przepis na Lembas - chlebek elficki
Lembas - chlebek elficki
Nie jest to wyjątkowo letni przepis - klimaty raczej jesienne… Ale muszę przyznać, że uwielbiam ten ciasto-chlebek na tyle, że wracam do niego o każdej porze roku… :)Przepis pochodzi z magazynu KUKBUK. Trzymam się podanych proporcji mąki, jajek i cukru...
Petite foodie
Deser, Ciasta
Przepis na Pasta kanapkowa z warzyw z bulionu (rosołu), natki pietruszki i sera feta
Pasta kanapkowa z warzyw z bulionu (rosołu), natki pietruszki i sera feta
Z cyklu Kulinarny Recykling Jako że szczerze nie znoszę marnowania jedzenia, staram się wykorzystywać w kuchni wszystkie resztki, z których da się stworzyć jeszcze całkiem nową i smaczną potrawę. Nim coś wyrzucę, sto razy przemyślę...
Skumbrie w tomacie
Bezjajeczne, Wytrawne, Bezglutenowe, Śniadania i podwieczorki, Czosnek, Dania bezmięsne, Natka pietruszki, Cebula, Cytryna, Marchewka, Kanapki, Pietruszka, Seler, Pasty i "smarowidła" wytrawne, Por, Przetwory wytrawne, Feta
Przepis na Świątecznie z Akademią Fotografii Kulinarnej Olympus!
Świątecznie z Akademią Fotografii Kulinarnej Olympus!
W ostatnim czasie miałam wielką przyjemność gościć w Smolna8Studio na zaproszenie Akademii Fotografii Kulinarnej Olympus i KUKBUK-a. Była to doskonała zabawa, bo Organizatorzy połączyli warsztaty kulinarne pod wodzą Gienia Mientkiewicza ...
Kuchennymi drzwiami
Boże Narodzenie, Warsztaty dla Blogerów
Przepis na Kotleciki wołowe rodem z Zurychu z sosem musztardowym
Kotleciki wołowe rodem z Zurychu z sosem musztardowym
Pytacie mnie często skąd czerpię inspiracje, pomysły na nowe dania, potrawy. Czytam i przeglądam książki Post Kotleciki wołowe rodem z Zurychu z sosem musztardowym pojawił się poraz pierwszy w .
KuchniaBreni
Dania obiadowe, Dania mięsne, Kuchnie Świata, Pietruszka, Wołowina, Musztarda
Przepis na Kluseczki marchewkowe z masłem szałwiowym
Kluseczki marchewkowe z masłem szałwiowym
Kluseczki marchewkowe z masłem szałwiowym,czyli fit i aromatyczny obiad.Kluseczki marchewkowe z masłem szałwiowym to moja propozycja na dzisiejszy obiad. Kluseczki są lekko słodkie dzięki marchewce, a szałwia doskonale się z nimi komponuje. Inspi...
Kolorowa Kuchnia Magdy
Wegetariańskie, Kuchnia polska, Dietetycznie
Przepis na Ciasto czekoladowe z burakami - bezglutenowe lub pszenne
Ciasto czekoladowe z burakami - bezglutenowe lub pszenne
Bez owijania w bawełnę - to przepis na jedno z najlepszych czekoladowych ciast, jakie wypróbowałam. Wiadomo, każde czekoladowe jest dobre, ale jednak to jest na tyle udane, że plasuje się dla mnie tuż obok kultowego ciasta czekoladowego bez mąki-...
Lisia Kawiarenka
Bezglutenowe, Czekolada, Ciasta z kremem, Babki
Przepis na Bread & Butter Pudding
Bread & Butter Pudding
Bread Butter Pudding jadłam po raz pierwszy w Dublinie. Z dodatkiem Bailey`s, ciepłym sosem angielskim i lodami waniliowymi był cudownym zwieńczeniem pracowitego dnia. Szybko stał sie moim ulubionym deserem.Pudding chlebowy często też serwowany j...
Trzy świnki
Desery, śniadanie
Przepis na Ziemniaczana tarta, na piątek
Ziemniaczana tarta, na piątek
Ciasto:150 g mąki krupczatki50 g mąki pszennej razowejszczypta soli100 g zimnego masła1 małe jajko2 łyżki lodowatej wodyNadzienie:1 długi, biały por8 średnich ziemniaków, ugotowanych w mundurkach6 średnich pieczarek1 łyżka sosu sojowego1 łyżka klarowan...
gotuję komuś...
Obiady, Kolacja, Tarty
Przepis na Warszawski Festiwal Kulinarny
Warszawski Festiwal Kulinarny
Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny, Owady i Miód” Pierwsza edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego „ Rośliny, Owady i Miód” to wyjątkowe wydarzenie dla głodnych wiedzy o dobrym jedzeniu. W dniach 8-10 września w magicznym otoczeniu Ogrodu Botani...
Odczaruj Gary!
WARSZTATY, RECENZJE, SPOTKANIE, DEGUSTACJE, WARSZAWSKI FESTIWAL KULINARNY
Przepis na Pęczak z dynią, fetą i jarmużem
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami i dynią smakuje po prostu wybornie. Lubię przygotowywać pęczak na styl włoskiego...
Poezja smaku
Rodzinny obiad, Wegetariańskie, Dietetyczne, Feta, Jarmuż, Dynia, Cydr, Pęczak
Przepis na Miodownik z KukBuka
Miodownik z KukBuka
Pogoda jest najczęściej podejmowanym tematem w rozmowach inicjujących dalsze zapoznawanie lub ku prowadzeniu "small talk". Ot, takie rozmowy o niczym, które mają przedzierać niezręczną ciszę jak nóż. Szaruga i plucha to wyznacznik ostatnich dni. W końc...
przypraw mnie
Słodkie, Kukbuk
Przepis na Kremowa zupa z pasternaku z zieloną pastą curry i granatem
Kremowa zupa z pasternaku z zieloną pastą curry i granatem
Dobry wieczór po krótkiej przerwie! Jest tu ktoś chętny na kremową zupę z pasternaku? Jeśli tak, zapraszam! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE*: 500 g pasternaku 600 ml bulionu warzywnego 1,5 łyżki zielonej pasty curry (polecam pastę domową) 1,5 łyżki octu jabłkowe...
Skumbrie w tomacie
Wytrawne, Obiady i kolacje, Dania bezmięsne, Szalotka, Zupy i buliony, Bulion warzywny, Jogurt naturalny, Kolendra, Biały pieprz, Bagietka, Granat, Ocet jabłkowy, Pasternak, Zielona pasta curry
Przepis na Przewodnik warszawski: BeKeF czyli najlepszy hummus 2014
Przewodnik warszawski: BeKeF czyli najlepszy hummus 2014
Jak to w gastronomii często bywa, zmieniają się kucharze, ludzie zarządzający, dostawcy i w pewnym momencie z genialnej restauracji serwującej pyszne dania pozostaje często ładny wystrój, nierzadko zamknięte na kłódkę drzwi i tęsknota za tym co było ki...
Widelce
Restauracja, Przewodnik warszawski, Warszawa, śródmieście
← Poprzednia
56789
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin