Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
10602 wyników
Przepis na kuchnia indyjska
Letni tort z mascarpone i borówkami
Lekki tort biszkoptowy przekładany kremem z mascarpone i mnóstwem borówek. Urocze ciasto na każdą okazję! Jestem zawsze podekscytowana, gdy przychodzi sezon na borówki. Jak można... The post Letni tort z mascarpone i borówkami appeared first on Studio ...
Studio Kuchnia
Desery
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Owoce
,
Borówki
,
Przyjęcie
,
Tort
,
Urodziny
,
Biszkopty
Kluski z bryndzą
Z książkami kucharskimi mam tak, że uwielbiam je przeglądać, planować, dotykać i obcować z nimi - choć bardzo, naprawdę bardzo rzadko korzystam z gotowych przepisów. Moja natura każe mi ciągle poszukiwać własnych smaków, i zwyczajnie szkoda mi cz...
Sio-smutki
Co na obiad
,
Tanio !
,
Pyzy kluchy kluseczki
,
Współpraca: Wydawnictwo Dragon
Koktajl truskawkowy z bazylią
Dziś króciutko koktajl truskawkowy z bazylią, czyli odrobina lata w środku paskudnej zimy. Banalnie proste, ale w taką pogodę daje duży powód do uśmiechu :) Koktajl truskawkowy z bazylią: 2-3 szklanki mrożonych rozmrożonych truskawek, 2...
Kultura Kulinarna
Kuchnia
,
Przepis
,
Na słodko
,
Desery
,
Bazylia
,
Dodatki
,
Maślanka
,
Drinki
,
Truskawki
,
Koktajl
Placki ziemniaczane
Tradycyjna polska kuchnia w tym miejscu to raczej rzadkość. Jednak są takie dania, bez których nie wyobrażam sobie życia i w mieszkaniu na wakacjach musiały pojawić się placki ziemniaczane! Szkoda mi było czasu na przekopywanie internetu ...
Cook & Art Blog
Bezmięsne
,
Kuchnia polska
,
Placki ziemniaczane
,
Ziemniaki
Otwarta kuchnia
Kochani !!! Otwieram dla Was nową kuchnię taką z przepisami, poradami, ciekawymi artykułami i konkursami. Wszystkich chętnych zapraszam w moje skromne progi razem z pewnością stworzymy świetny team. Kuchnia jest otwarta dla wszystkich &...
Wędrówki po kuchni
Lol
JAPOŃSKA ZUPA NA ZIELONEJ HERBACIE Z AWOKADO
Dziś zapraszam Was w podróż do Japonii. Na stole gości u nas zupa z zielonej herbaty i awokado.Czego potrzebujemy:3 awokado450 ml jogurtu naturalnegopół opakowania serka ARLA APETINA KREMOWY NATURALNY1/3 szklanki orzechów nerkowca1/3 szklanki świeżej p...
Gotowac każdy może...
Zupy
,
Awokado
"Norweska" sałatka ziemniaczana
Tradycyjna norweska sałatka ziemniaczana? Przepis pochodzi z książki kucharskiej Familie kokeboka i muszę powiedzieć, że bardzo, a to bardzo odbiega od najbardziej popularnej sałatki ziemniaczanej ze sklepowej półki. Muszę przyznać, że osobiście jestem...
Smaczne opowiesci
Kuchnia skandynawska
,
Na zimno
Semmelknödel - niemieckie knedle z czerstwego pieczywa
Jeśli masz ochotę na rosół z dodatkiem innym niż makaron, spróbuj semmelknödel. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Knedle mogą być podawane również jako dodatek do dania głównego, świetnie smakują z gulaszem lub pieczenią....
Silver Teaspoon
Wszystkie przepisy
,
Sałatki i przekąski
Pasta szpinakowa
Dzisiaj prezentuję przepis na pastę szpinakową, którą częstowałam podczas blogerskiego śniadania na Halach Targowych w Gdyni (relację możecie znaleźć tutaj). Pasta z cieciorki i świeżego szpinaku cieszyła się sporym powodzeniem, poza tym jest bardzo zd...
22kilo
Kuchnia
,
Dodatki
,
Cieciorka
,
Cebula
,
Czosnek
,
Szpinak
,
Do chleba
,
Kiełki
,
Pasta szpinakowa
Hejt
Prowadzenie bloga przez osobę czynną zawodowo jest dużym wyzwaniem. Kiedy pracowałam po kilka godzin dziennie i miałam stałe godziny powrotu do domu, wszystko było łatwiejsze. Od paru lat to się zmieniło. Moja funkcja jest absorbująca – pracuję po kil...
W mojej kuchni
Niekulinarnie
Parówki z serem w cieście francuskim
Prosta i smaczna przekąska, idealna na śniadanie lub kolację. SKŁADNIKI: 4 parówki 4 plastry sera 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka oregano pieprz Przygotowanie: Do keczupu dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Ciasto franc...
Obiad za dychę - blog kulinarny
Przepisy
,
Pieprz
,
Oregano
,
Przekąska
,
Ciasto francuskie
,
Ser
,
Keczup
,
Na ciepło
,
Na zimno
,
Parówki w cieście
,
Parówki w cieście francuskim
Wigilijny kompot z suszu
Prosty przepis na aromatyczny kompot z suszu. Dokładnie taki kompot jest u nas na wigilijnym stole. SKŁADNIKI: 1/2 kg suszonych śliwek 200 g suszonych moreli 1/2 cytryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 l w...
Obiad za dychę - blog kulinarny
Przepisy
,
Potrawy na święta
,
Potrawa wigilijna
,
Gałka muszkatołowa
,
Boże Narodzenie
,
Miód
,
Suszone śliwki
,
Cynamon
,
Kompot
,
Kompot z suszu
,
Suszone morele
,
Suszone owoce
Barazek, syryjskie ciasteczka z sezamem
Wiem ,że lubicie małe słodkości i dlatego coś Wam przygotowałam.Małe...chrupiące, w sam raz na deser,piknik,do pracy czy na wycieczkę. Częstujcie się.Składniki:ok. 2 szklanki sezamu300 g miękkiego masła3 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukruszcz...
Around the flavors
Ciastka
,
Kuchnia arabska
Sałatka z kuskusu i marynowej rzepy
W zeszłej edycji akcji sporą popularność zyskał przepis na marynowane bliskowschodnie rzepy. Dziś pomysł na ich wykorzystanie. W połączeniu z kuskusem, pietruszką i ciecierzycą dają bardzo ładną, koolorową lekką sałatkę.Sałatka z kuskusu i marynowej rz...
Kuchnia z wyrakiem
Kuchnia Bliskiego Wschodu
,
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Sałatki
Daktyle nadziewane marcepanem
Dziś popularny deser arabski, podawany tradycyjnie w czasie ramadanowych nocy. Jeśli wolimy bardziej orzeźwiający smak, wodę pomarańczową można zastąpić skórką z cytryny. Na Bliskim Wschodzie często dodaje się do pasty marcepanowej barwniki spożywcze, ...
Kuchnia z wyrakiem
Kuchnia Bliskiego Wschodu
,
Desery
Arabska zupa z warzyw strączkowych i szpinaku (wegańska)
Dziś jedna z moich ulubionych zup Bliskiego Wschodu na upały. Jest bardzo pożywna dzięki dużej ilości strączków, a połączenie kwaśnego szpinaku i cytryny z mocnymi przyprawami daje niesamowicie orzeźwiające połączenie. Idealna zupa na upały, gdy nie ch...
Kuchnia z wyrakiem
Kuchnia Bliskiego Wschodu
,
Wegetariańskie
,
Zupy
,
Wegańskie
←
Poprzednia
117
118
119
120
121
Następna
→