Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
369 wyników
Przepis na filo
Przygotowania do Sylwestra
Na zimno? Na ciepło? Słodko? A może wytrawnie? Przygotowania do Sylwestra warto zacząć od ułożenia listy potraw, które zaserwujemy. Przygotowałam dla Was kilka propozycji i podzieliłam je na cztery grupy. Od tego jak smacznie przeżyjemy końcówkę 2016 r...
kulinarna piniata - fotografia jedzenia, fotograficzny blog kulinarny, przepisy kulinarne ze zdjęciami,
Dania obiadowe
,
Przekąski
,
Desery
,
Lifestyle
,
Kurczak
,
Deser
,
Poradnik kulinarny
,
Krewetki
,
Sałatka
,
Zapiekanka
,
Muffiny
,
Sylwester
,
Danie na ciepło
,
Finger food
,
Sałatki
,
Tosty
Baklava czekoladowo-pomarańczowa
Czuję, że jakoś mogę polubić ten styczeń, nie przez ten deszcz lub dlatego, że jest zimno i szaro. Ale staram się cieszyć tą magią, która... The post Baklava czekoladowo-pomarańczowa appeared first on Studio Kuchnia.
Studio Kuchnia
Desery
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Czekolada
,
Pomarańcze
,
Baklava
,
Kuchnia Grecka
CIASTO FILO Z BANANAMI, BUDYNIEM I CZEKOLADĄ
Szybka, łatwa i baaaardzo smaczna słodka przekąska. W kruchym i chrupiącym cieście filo zamykamy budyniowo-bananową masę z gorzką czekoladą. Czy ja już kiedyś nie mówiłam, że uwielbiam połączenie banana i...
Moje codzienne przyjemności...
PRZEPISY
,
Ciasta
,
Mączne
,
Owoce
,
Desery
,
Ciasteczka
Grecka przekąska
Ciasto filo z fetą i szpinakiem.Ta inspirowaną Grecją przekąska, jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Można ją zjeść z sałatką, albo na ciepło z sosem cacyki możliwości jest wiele. Wszystko zależy od wyobraźni. Produkty: Ciasto filo (może być francus...
Smaki przyprawy i kolory
Przekąski
,
Kuchnia grecka
Jabłkowo-rabarbarowy deser
Jabłka i rabarbar zapiekane w chrupiącym cieście filoDzisiaj propozycja dla łasuchów, właściwie dla leniwych łasuchów, bo deser przyrządza się ekspresowo i bez większego wysiłku. A smak Was absolutnie zauroczy. Słodkie jabłka, kwaśny i cierpki rabarbar...
Kuchnia Bezstresowa
Letnie smaki
,
Deser
,
Ciasto filo
,
Jabłka
,
Rabarbar
CIASTKA W GRECKIM STYLU
Niektórzy z Was zapewne wiedzą, że spędziliśmy ostatnio z Martyną urlop na uroczej wyspie Korfu. U nas (w Polsce) już na dobre szalała jesień, gdy my tam zachwycaliśmy się bujną zielenią, wspaniałą pogodą i błękitnym morzem otaczający ten kawałek lądu....
SMAKI MIŁOŚCI
Migdały
,
Cynamon
,
Miód
,
Baklawa
,
Ciasto filo
,
Figi
Strudel z Kapustą i Pieczarkami
Do barszczu czerwonego można podać nie tylko krokiety, paluszki francuskie i kapuśniaczki. Dzisiaj pokażę Wam ciekawy pomysł na wykorzystanie ciasta filo - jak szybko można przygotować smaczną przystawkę. Można podawać na ciepło lub na zimno.SKŁADNIKI:...
Zakątek Smakosza
Wigilia i Boże Narodzenie
,
Przystawki
SPANAKOPITA
Spanakopita to danie z kuchni greckiej. Właściwie to ichnia przekąska, ale jak dla mnie idealnie nadaje się na danie obiadowe. Szpinak z fetą to zawsze świetne połączenie, a...
Moje codzienne przyjemności...
Obiad
,
Warzywa
,
Mączne
CIASTO FILO Z RYBNYM FARSZEM
Niedawno pisałam o pakietach z ciasta filo z mięsem. Dziś prezentuję "cygara" nadziane farszem z trzech gatunków ryb. W smaku i wyglądzie nieco podobne do sajgonek. Wyszły r...
Moje codzienne przyjemności...
Obiad
,
Mączne
,
Przekąski/przystawki
,
Ryby i owoce morza
Baklawa
Baklava (baklawa). Deser pochodzenia tureckiego, choć ja jadłam po raz pierwszy na Cyprze (niekoniecznie w części tureckiej). Nafaszerowany orzechami i migdałami na który składają się ponad 24 płaty ciasta filo.Potrzebujesz:2 opakowana ciasta filo (ok....
Kuchnia A - Lotty
Na słodko
,
Deser
Marokańska pastilla w wersji wege - z cukinią, marchewką i kuskusem
Dziś przedstawiam Wam kolejną po koftach z cukinii i ciecierzycy wegetariańską wariację na temat tradycyjnego arabskiego dania. Pastilla lub inaczej bastilla to marokański wytrawny placek z mięsnym nadzieniem zawiniętym w chrupiące ciasto warka przypom...
Chilli, Czosnek i Oliwa | blog kulinarny
Pierożki spanakopitas.
Ciągle odkrywam możliwości ciasta filo. Jeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze mogę kupić opakowanie zaoszczędzę sobie kłopotów ;).Przekąska pyszn...
Malinowe Pocałunki
Przystawka
,
Mlekovita
,
Ciasto filo
,
Szpinak
Tikwenik
Tikwenik to bułgarski deser dyniowy. Tikwa to po bułgarsku dynia.Dynia zapieczona w cieście filo jest głównie przygotowywana na wigilie. Ja trafiłam na tikwenik na blogu Lawendowy Domipostanowiłam upiec ją ze względu na sezon dyniowy ...
G L I K O
Deser
,
Filo
,
Bułgaria
,
Dynia
,
Tikwenik
CIASTO FILO Z MIĘSEM
Wczoraj pisałam o ptysiach, jakie podałam jako przekąska w czasie mojej urodzinowej imprezy. Dziś pokażę, co podałam jako danie główne. Nie chciałam, by było to coś ciężkiego, jakieś tradycyjne dan...
Moje codzienne przyjemności...
Obiad
,
Mączne
,
Przekąski/przystawki
,
Mieso
Zasmutkowanie. I bananowo-czekoladowe rożki z ciasta filo
- Dzieci to nasza nadzieja na przyszłość.NIE MA NADZIEI NA PRZYSZŁOŚĆ, oświadczył Śmierć.- Więc co nas tam czeka?JA.Cytat pochodzi z Czarodzicielstwa Terry'ego Pratchetta.Też jesteście zasmutkowani? Bo ja tak.Ostatnio przygotowałam wyjątkowo źle ...
Pożeraczka
Czekolada
,
Cynamon
,
Desery
,
Banany
Grecka baklava
Grecka Baklava- nieziemsko słodka rozkosz dla podniebieniaGrecy swoje zamiłowanie do bardzo słodkich deserów otrzymali w spuściźnie po tureckim okupancie. Ponadto, Attyka słynęła ze swoich miodów już w okresie starożytności. Dzisiejsze ciasta i ciastec...
Podróże na języku
Desery i wypieki
,
Grecja
←
Poprzednia
3
4
5
6
7
Następna
→