• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
3893 wyników

Przepis na eXIvE4WjY' OR 127=(SELECT 127 FROM PG_SLEEP(15))--

Przepis na Pszenny chleb z rodzynkami
Pszenny chleb z rodzynkami
o miał być neutralny chleb, który będzie pasował zarówno do sera jak i do wędliny. Jednak sypnęło mi się za dużo rodzynek, przez co chleb wyszedł mi słodszy niż bym chciała. Dlatego mogę go polecić, ale szczególnie tym osobom, którym to nie przeszkadza...
Eksplozja Smaku
Pieczywo, Drożdże, Rodzynki
Przepis na Krem z pora i topinamburu
Krem z pora i topinamburu
Pojawienie się nowego supermarketu w mieście zaowocowało poniższą zupą. Do tej pory nie miałam gdzie kupić tego mało jeszcze znanego warzywa więc jak tylko wypatrzyłam je na półce z warzywami , nie wahałam się ani minuty, pomimo dość wysokiej ceny....
Eksplozja Smaku
Zupy, Por, Topinambur
Przepis na Gniazdka
Gniazdka
Gniazdka czyli pączki przygotowane z ciasta parzonego, tego samego, z którego robimy ptysie czy blaty do karpatki. Ciasto w wykonaniu jest bardzo łatwe i szybkie. Dla mnie trudne okazało się, jak zwykle zresztą, wyciskanie ciasta. Po przetestowaniu ki...
Eksplozja Smaku
Ciastka, Jajka
Przepis na Szakszuka z jarmużem
Szakszuka z jarmużem
Szakszuka to najlepsze śniadanie jakie znam. Robiłam już podstawową wersję wiele razy, eksperymentowałam także na ten temat, a dzisiaj skoro pojawiła się propozycja w Wypiekaniu na śniadanie a ja w lodówce miałam jarmuż postanowiłam to połączyć. Jest t...
Eksplozja Smaku
Dania śniadaniowe, Jajka, Jarmuż
Przepis na Baci di ricotta
Baci di ricotta
Baci di ricotta to niby pączki, ale chyba nie do końca. Zamiast drożdży występuje tu proszek do pieczenia, a smak i struktura różnią się nieco do tradycyjnego pączka. Jednak jest to wypiek smażony na głębokim tłuszczu więc jak najbardziej spełnia wymo...
Eksplozja Smaku
Ciastka, Ricotta
Przepis na Tatar ze śledzia
Tatar ze śledzia
O tatarze ze śledzia myślałam już od jakiegoś czasu jednak zmobilizował mnie dopiero przepis Karola Okrasy. Wołowego tatara nie jadam, ponieważ nie przełknę surowego mięsa natomiast tatar ze śledzia ma chyba tyle z nim wspólnego, co nic. Jest to raczej...
Eksplozja Smaku
Przekąski, śledź
Przepis na Pieczeń drobiowa z suszonymi morelami i serem pleśniowym
Pieczeń drobiowa z suszonymi morelami i serem pleśniowym
Absolutnie fantastyczna pieczeń drobiowa, idealna na święta, niedzielę, każdego dnia. Wybór dodatków pozostawiam Waszej inwencji i kulinarnym preferencjom. Ja wypróbowałam już różne wersje i każda smakuej lepiej od poprzwedniej. Dzisiaj proponuję susz...
Eksplozja Smaku
Domowe wędliny, Ser pleśniowy
Przepis na Makowe drożdżówki z serem
Makowe drożdżówki z serem
Wiele znanych mi osób przepada za połączeniem sera i maku. Ja tak niekoniecznie, jednak muszę przyznać, że w tych drożdżówkach wypadło to naprawdę pysznie. Wyjątkowo dobra jest masa serowa z dodatkiem budyniu, a mak sprawia, że drożdżówki nie tylko wyg...
Eksplozja Smaku
Drożdże, Ciasta drożdżowe, Ser, Mak
Przepis na Sos tatarski
Sos tatarski
Dzisiaj odrobina klasyki. Prosty, znany i lubiany sos tatarski. Doskonały jako dodatek do mięs, wędliny, ryb. Bardzo polecam.
Eksplozja Smaku
Pieczarki, Sosy, Ogórki
Przepis na Makaron z pesto z zielonego groszku
Makaron z pesto z zielonego groszku
Do kolekcji pesto na moim blogu dołącza dzisiaj pesto zielonego groszku. Przepyszne, leciutko słodkie, aromatyczne. Jest to chyba pierwsze pesto, które wyjadałam łyżką jeszcze przed dodaniem makaronu. Bardzo polecam.
Eksplozja Smaku
Makarony, Zielony groszek
Przepis na Roladki wieprzowe w sosie śliwkowym
Roladki wieprzowe w sosie śliwkowym
W przypadku braku pomysłu na obiad wiadomo, że będą roladki. Są tu nieograniczone możliwości połączenia różnych smaków a zawinięte w roladkę, zawsze ciekawie się prezentują. Wydawało mi się, że sos z suszonej śliwki bardziej pasuje na jesieni, ale to t...
Eksplozja Smaku
Dania główne, Ser pleśniowy, śliwki
Przepis na Ciasto z brzoskwiniami i białą czekoladą
Ciasto z brzoskwiniami i białą czekoladą
Przepyszne ciasto na kakaowym biszkopcie z cudowną masa z białej czekolady. Z powodu galaretki atrakcyjne dla dzieci. Można wprowadzać dowolne wariacje na temat owoców, w ubiegłym roku robiłam z malinami.
Eksplozja Smaku
Ciasta i torty, Czekolada, Brzoskwinie
Przepis na Pasta z bobu
Pasta z bobu
Pamiętam z dzieciństwa gotowany bób, wyjadany z papierowej torebki i właściwie nigdy nie zastanawiałam się nad jego innym zastosowaniem. Ale chyba czas to zmienić. Tak więc pierwsze co przyszło mi do głowy to oczywiście pasta. Po przepysznej paście z...
Eksplozja Smaku
Pasty do chleba, Bób
Przepis na Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem
Sałatka ziemniaczana z wędzonym boczkiem
Ta sałatka doskonale nadaje się na zimny obiad. Można ugotować więcej ziemniaków jednego dnia, żeby przyrządzić ją drugiego. Proponuję nie żałować boczku, wspaniale aromatyzuje sałatkę, a także ważna jest tu zielenina, zwłaszcza koperek....
Eksplozja Smaku
Sałatki, Ziemniaki, Boczek
Przepis na Pupusas- latynoski fast food
Pupusas- latynoski fast food
Ludzie na całym świecie uwielbiają fast foody jednak w każdym zakątku świata co innego podbija podniebienia. Dzisiaj proponuję pupusas czyli placki kukurydziane nadziewane serem lub mięsem podawane z salsą z pieczonych pomidorów i surówką z białej kap...
Eksplozja Smaku
Dania śniadaniowe, Ser
Przepis na Koktajl ananasowy z chia
Koktajl ananasowy z chia
Pyszna kombinacja smaków z nasionami chia. Użyłam świeżego ananasa i odrobinę maślanki. Dosłodziłam miodem ale też dla ożywienia smaku polecam odrobinę soku z limonki.
Eksplozja Smaku
Ananas, Napoje bezalkoholowe, Chia
← Poprzednia
3940414243
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin