Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
159360 wyników
Przepis na Dorsz po chojnicki
Życie bez marudzenia
Taka już jest ludzka natura, że zawsze narzekamy. Gdy jest zima to marudzimy że jest zimno, gdy jest lato marudzimy że jest gorąco. Gdy pada deszcz....leje i leje. Gdy nie padano sucho jak w piekle, mogłoby popadać.Tacy jesteśmy i nikt tego...
Asia White Kitchen
Inne
Menu ramazanowe dzien 4
Witajcie.Dziś miałam dodać opis związany z całodniowym postem ale śliczne miesięczne maleństwo jak to ostanio u mnie bywa, pomieszało mi szyki. Nie opiszę Ramazanu więc napiszę Wam co przez ostani miesiąc robię prawie codzinnie. A no odwiedzam koleżank...
Turcja od kuchni
Ramazanowe menu
Sopa de Azteca według Olivera !
Ta zupa to ... po pierwsze faza na kuchnię meksykańską, po drugie to inspiracja za sprawą Jamesa Olivera. Ostatnio miałam okazję oglądać jak przygotowywał właśnie tę zupę dlatego dziś przepis według Olivera :-) Kiedyś za nim nieszczególnie przepadałam,...
Smaki Alzacji
Mazurek serowy z mango ... idą Święta!
Święta tuż, tuż ... ani się nie obejrzymy kiedy zasiądziemy do świątecznego stołu chociaż ja osobiście w tym roku na luzie ... zero pośpiechu, zero wielkich przygotowań, zero zachodu, pełen relaks :-) jednak co niektórzy szaleją w kuchni, stroją ...
Smaki Alzacji
613. Waniliowy budyń gryczany ze smażoną kokosową gruszką, nerkowcami i miodem
No i nie zastałam mamy w domu...Dobrze, ze chociaż są telefony. Na pocieszenie dostałam od taty cztery Ritterki :DCzas jednak potrafi się cofać.Po zimie nastała jesień. Deszcz, śnieg, wiatr i zimno. Absolutnie mi to nie przeszkadzało.Pięknie w taki spo...
Malinowy Poranek
Gruszka
,
Kokos
,
Miód
,
Nerkowce
,
Budyń
Truflowe gnocchi z oliwą i parmezanem
W końcu udało mi się je zrobić..to znaczy robiłam je już wcześniej ale nie wyglądały jak te..nie były takie eleganckie, a eleganckie są dzięki mojemu koledze, który sprezentował mi cudowną deseczkę :-) no cóż...gnocchi to nie polskie szagówki więc nawe...
Smaki Alzacji
Racuchy z jabłkami
Racuchy z jabłkami to dla większości z nas smak i wspomnienie dzieciństwa. Idealne racuszki powinny być puszyste i mięciutkie, a kawałki jabłek zwarte i jednocześnie leciutkie jak mus. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem i w towarzystwie ulubionej...
czyli pepper
Obiad
,
Jaja
,
Olej
,
Cukier trzcinowy
,
Podwieczorek
,
Jabłka
,
Mąka pszenna razowa
,
Naleśniki/racuchy/placki/omlety
,
Maślanka
,
Cukier puder
,
Cukier waniliowy
Orkiszowe bajgle
Odzwyczaiłam się od jedzenia pieczywa. Do piekarni wchodzę bardzo rzadko, właściwie od Święta jeśli już mnie zmusi do tego sytuacja. Jeśli jemy pieczywo jest to zazwyczaj domowe, często na zakwasie a czasem z maszyny do chleba z różnymi dodatkami...
MangoPapaja
Pieczywo
484. W niedzielę można.
Waniliowa owsianka w słoiczku po Nutelli.Vanilla oatmeal in Nutella's jar.
People who love to eat are always the best people
Gluten free
,
Owsianka
Konfitura truskawkowa z wanilią
Śmiało mogę powiedzieć, że moje przetwory kocham. I to nie dlatego, że są najlepsze na świecie- wiadomo dżemy, kompotyoraz inne cuda mamy i babci są najlepsze po słońcem! Kocham je natomiast dlatego, że wkładam w nie całe moje serce. W takim jedn...
MangoPapaja
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
W tym roku wpadłam w dziki szał robienia dżemów, konfitur, nalewek i wszystkiego co tylko jest możliwe z owoców. Wykorzystuję każdą ilość by choć trochę zatrzymać odrobinę lata w słoiczku. Tym razem będąc u rodziców zmobilizowałam siebie i koleża...
MangoPapaja
Przetwory
Orkiszowe drożdżówki na maślance z serem i śliwkami oraz kokosową kruszonką. Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego.
Domowe drożdżówki to świetny pomysł na pierwsze lub drugie śniadanie albo podwieczorek. Są one bardzo pożywne a przy tym zdrowe. Z dodatkiem twarogu i śliwek węgierek stanowią zbilansowany posiłek, który z pewnością zasmakuje i tym starszym i mło...
MangoPapaja
Na słodko
,
Ciasta drożdżowe i drożdżówki
Wiśnióweczka domowej roboty
Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Po trzech dniach zlewamy sok. który gotujemy zbierając z góry szumowiny, następnie dolewamy spirytus w stosunku 1:1.... i tyle:)
Okiem Liska
NALEWKI:)
,
WIŚNIA;)
Krem szpinakowy
Uwielbiam szpinak w każdej postaci więc krem ze szpinaku trafił od razu na moją listę must to do.Zupę robiłam ze świeżego szpinaku bo uważam że wtedy jest smaczniejsza ale można też zrobić z mrożonego.Składniki:opakowanie świeżego szpinaku (lub mrożone...
Zabiegana w kuchni
Zupa
,
Czosnek
,
Opis
,
Ser
,
Szpinak
Sernik bananowy... w kropki!
Ten sernik dedykuję wszystkim, którzy lubią w kuchni bawić się czasem formą i smakiem. Trochę infantylny, sernik bananowy w kropki, jest naprawdę fajną propozycją dla osób szukających odskoczni od tradycjonalizmu! Intryguje nie tylko wyglądem, ale też ...
Planeta Smaku
Ciasto
,
Deser
,
Banan
,
Czekolada
,
Twaróg
,
Sernik
Pierogi z kaszą jaglaną, cukinią i mozzarellą
Pierogi to wdzięczne danie, gdyż pozwala nam na pełną dowolność w nadzieniu. Klasyczne ruskie, z mięsem czy kapustą i grzybami mogą się jednak znudzić po jakimś czasie. Co wtedy zrobić? Wykorzystać kaszę! To nie tylko smaczny, ale jakże zdrowy pomysł ...
Planeta Smaku
Obiad
,
Kasza
,
Cukinia
,
Czosnek
,
Cebula
,
Ser żółty
,
Słonecznik
,
Sezam
,
Mozzarella
,
Pierogi
←
Poprzednia
657
658
659
660
661
Następna
→