Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
159360 wyników
Przepis na Dorsz po chojnicki
Polowanie na miłość
Dobroć, bezinteresowna, motywowana wyłącznie chęcią niesienia pomocy… czy ona w ogóle istnieje? A może należałoby ją wsadzić między bajki? Może każdy odruch serca to tak naprawdę chłodna kalkulacja głowy? Przykre, ale czy… prawdziwe? Jeśli marzy ...
Recenzje na widelcu
Recenzja
,
Książka
,
Redakcja Essentia
,
Dreams
,
Melanie Dickerson
,
Łowczyni z ciernistego lasu
,
Średniowieczna Opowieść
Wierzę w szczęście
Pędzimy, biegniemy, wszędzie chcemy być na czas, a najlepiej na wczoraj. Rządzą nami deadliny i asapy. Mamy mnóstwo obowiązków: służbowych, rodzinnych, towarzyskich. I coraz mniej czasu, coraz szybciej kręci się nasz zegarek. Nie ma chwili na wy...
Recenzje na widelcu
Recenzja
,
Książka
,
Duzeka
,
Poradnik
,
Beata Pawlikowska
,
Ediepresse
,
Kurs pozytywnego myślenia
,
Szczęście
,
Wierzę w szczęście
Purella, Superfood Raw Bar
Tego batona wcale nie miałam w planach kupować. Nieproszony skoczył mi do koszyka podczas ,,szybkiego skoku" do drogerii.Zdanie to przekreśliłam z dwóch powodów: po pierwsze sama po niego sięgnęłam w korzystniejszej cenie z myślą o mamie, a po dr...
Chwila Smaku
Babeczki cytrynowe
Te babeczki upiekłam pierwszy raz rok temu z myślą o święconce. Zawsze mama przynosiła od sąsiadki lub cioteczek ale tym razem postanowiłam upiec je sama. Jest to propozycja szybkich i bardzo smacznych babeczek cytrynowych na Wielkanoc. Nie są one najl...
HELA W KUCHNI
Muffinki i babeczki
,
Wielkanoc
,
Babeczki cytrynowe
,
Babeczki wielkanocne
Piernik długo dojrzewający
Pyszne ciacho, zawsze je robię na Święta chociaż to nie problem by częściej gościło na stole. U mnie tak się przyjęło, ot po prostu. Nie przekładam go żadnymi masami tylko powidła śliwkowe. Własnej roboty są najlepsze, ale jeśli takowych nie posiadacie...
To co lubię
Przepisy kulinarne
,
Imprezowe
,
Desery
,
Boże Narodzenie
,
Wielkanoc
Wiosna idzie, nie ma całowania!
A właściwie w naszym przypadku można powiedzieć, że nie ma niczego. Nie ma samochodu. Nie ma czasu. Nie ma postępów. Nie ma spokoju. I całowania. Całowania też nie ma. I koniec. Bo jak, skoro zaczął się sezon na czosnek niedźwiedzi?Od jakiś trzech tygo...
les mirabelles
Czosnek
Ciasto marchewkowe z kremem z tofu
Ciasto marchewkowe to typowo jesienno-zimowy deser. Jaka była moja pierwsza myśl, kiedy po raz pierwszy w tym sezonie porządnie zmarzłam? O mamo, ile ja bym teraz dała za kawałek ciepłego ciacha marchewkowego. Takiego rozgrzewającego z c...
Vegan Corner
Tofu
,
Ciasta
,
Banany
,
Marchewka
Bułki z marmoladą
Wreszcie sypnęło śniegiem. Warstwa białego puchu pokryła wszystko dookoła. Trochę słabo jak na zimę. Gdzie jest ten styczeń z śniegiem po kolana, kiedy będą takie zaspy które zasłonią najniższe okna, gdzie te wszystkie zaśnieżone górki po których można...
Kolory smaków
Desery
,
Śniadania
,
Okazje
,
Mini słodkości
,
śniadanie
,
Marmolada
,
Drożdżówki
,
Bułeczki
Wegemama cz. 1 – Jak jedzenie, przestało mieć znaczenie.
Przygotowywałam się do tego bardzo długo, przeczytałam dużo publikacji, artykułów [...]
Grochem o Garnek
Artykuły
,
Wegemama
Lemoniada lawendowa
Od kilku tygodni mamy prawdziwe LATO, czyli czas na lemoniade lawendową. W tym roku narzekać nie możemy, bo to o czym marzyliśmy zimą mamy w całej Europie. Błękitne niebo, temperatura powyżej 30 stopni C ( u nas dochodzi do 40 Continue Reading &...
Jemy w domu
Napoje
,
Cytryna
,
Lawenda domowa lemoniada
,
Lemoniada
Nerki cielęce po litewsku i Chateau Cap l’Ousteau Haut-Medoc 2013
Podroby to coś co w dzisiejszej kulinarnej rzeczywistości nie jest jedzeniem oczywistym. Bardzo mnie to zdumiewa, bo pamiętam czasy, kiedy nikt nie postrzegał tych części zwierzęcia jako niejadalne. Poza tym szacunek dla zabitej żywej istoty nakazuje, ...
Kuchennymi drzwiami
Wino
,
Grzyby
,
Podroby
,
Kuchnia litewska
,
Wine pairing
Bezglutenowa Pizza Ze Szpinakiem i Burakami Taki Światowy Dzień Pizzy
Co jemy w światowy dzień pizzy? Pytanie retoryczne. Oto chrupiąca, bezglutenowa, palce lizać pizza specjalnie przygotowana na tę specjalną okazję. A to tylko dlatego, że uwielbiam Cię rozpuszczać bezgrzesznie rozpustnymi = pysznymi i mega zdrowymi dani...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
Bezglutenowa pizza
Burak Szpinakowy, Bakłażan i Ryż
Burak Szpinakowy jest w smaku i konsystencji podobny do szpinaku, po hiszpańsku la acelga a po angielsku chard, a jak po polsku? Czyżby burak szpinakowy? Tak takie długie, zielone liście. Ostatnio moje ulubione ziele na ciepło. W tym daniu pomieszane z...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
OBIADY
,
Wegańskie
,
Bez glutenu
,
Cebula
Wegetariański pieczony pasztet z soczewicy i marchewki
Jedną z pierwszych rzeczy, jaka uderzyła mnie po przejściu na dietę dla insulinoopornych było to, jak wiele rzeczy muszę zacząć przygotowywać sama te w sklepie po prostu nie są dla mnie dobre, bo mają dodatek cukru lub mąki. Musztarda, majonez,...
gruszka z fartuszka
Przepisy
,
Przekąski
,
Czosnek
,
Sosy, pasty i smarowidła
,
Marchew
,
Wielkanoc
,
Tymianek
,
Chrzan
,
Insulinooporność
,
Soczewica
Tartinki z pieczonym kurczakiem, brie i konfiturą malinową z różą
Tartinka – to po prostu brzmiąca wytwornie nazwa kanapki z pojedynczą warstwą chleba. Jej angielska nazwa jest prozaicznie nudna – open sandwich. Otwarta w przeciwieństwie do zamkniętej sandwich. Po polsku: sandwicz. Po śląsku: klapsznita. Za pomysłoda...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Kanapki
,
Przystawki
Muffiny “Jesteśmy Pączkami!”
Tłusty Czwartek musi być kaloryczny. I bardzo słodki. Szczególnie, że sezon chorobowy w pełni. Króliczka pomaszerowała dziś do szkoły po tygodniowym wylegiwaniu się w łóżku, zmotywowana do boju musicalem „Pirates of the Curry Bean”, w którym zagra małe...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Muffiny
←
Poprzednia
508
509
510
511
512
Następna
→