• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
159360 wyników

Przepis na Dorsz po chojnicki

Przepis na Schab po bałkańsku
Schab po bałkańsku
Schab po bałkańsku to nic innego jak mięso wieprzowe duszone w pysznym sosie z papryką, pieczarkami, cebulą i kiszonymi ogórkami. Potrawa przypomina smakiem Strogonow. Jest to danie jednogarnkowe, które możecie przygotować w większej ilości i podać swo...
Uwielbiam gotować
Obiad, Cebula, Dania mięsne, Papryka, Pieczarki, Koncentrat pomidorowy, Wieprzowina, Ogórek kiszony, Przecier pomidorowy, Schab
Przepis na Zakwas żytni na chleb - Przepis krok po kroku
Zakwas żytni na chleb - Przepis krok po kroku
Zakwas jest podstawą dobrego, domowego pieczywa. To od niego zaczyna się cały proces pieczenia. Zanim napiszę jak przygotować zakwas, postaram się w kilku słowach wyjaśnić, co to właściwie jest. Zrozumienie istoty zakwasu pomoże nam z nim pracowa...
Smakowity Blog Kulinarny
Domowa piekarnia, Pieczywo, Chleb, Zakwas
Przepis na Tort czekoladowy whiskey
Tort czekoladowy whiskey
Ten wypiek nie tylko wyróżnia dekoracja przypominająca etykietę whisky, także ciasto jest niezwykłe w smaku, nasączone ponczem whisky. Torcik przygotowałam na 25 urodziny syna; składa się z mocno czekoladowego, wilgotnego ciasta przeciętego na trzy bla...
Betty gotuje
Torty, Ciasto czekoladowe, Tort czekoladowy, Ganache czekoladowe, Krem czekoladowy z whisky, Tort angielski, Tort czekoladowy z whisky, Tort dla chłopaka, Tort whiskey, Tort z alkoholem, Whiskey, Whisky
Przepis na Szybkie oponki w 5 minut!
Szybkie oponki w 5 minut!
Tłusty czwartek zbliża się ogromnymi krokami, więc dziś mam dla was kolejny tłusty przepis! Są to oponki, ale nie tradycyjne do jakich jesteśmy przyzwyczajeni (drożdżowe, serowe), ale z ciasta francuskiego.Takie oponki są bardzo proste w przygoto...
Kuchnia Łukasza
Ciasta i desery, Tłusty Czwartek, Ciasteczka, Mało składników, Ciasto francuskie
Przepis na Sushi dla początkujących, moje pierwsze :)
Sushi dla początkujących, moje pierwsze :)
Sushi dla początkujących: ilość składników, ilość potrzebnego czasuczyli jak zrobiłam swoje pierwsze 130 maków ;)Do sushi dojrzewałam bardzo długo, jak już posmakowałam to przepadłam.Pomysł zrobienia w domu przyszedł mi do głowy na początku tego roku. ...
KokutkoweTonianie od kuchni
Ryba, Sushi
Przepis na Pieczona golonka po bawarsku a’la ŁapSmak
Pieczona golonka po bawarsku a’la ŁapSmak
Dziś w munu rewelacyjna golonka po bawarsku. Palce lizać! Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso! Ulubione danie wszystkich facetów .Golonka po bawarsku, bo marynowana w piwie i pieczona w owej piwnej marynacie. A podana z musztardą i chr...
ŁapSmak
Na szybko, Tradycyjny, Polski, Kolacja, Pubowe, Wieprzowina
Przepis na Amnesty International, UNICEF i inni – nie dobijajcie się, już więcej Wam nie otworzę
Amnesty International, UNICEF i inni – nie dobijajcie się, już więcej Wam nie otworzę
Dwa lata temu do szewskiej pasji doprowadził mnie chłopaczek z Amnesty International, który zapukał do moich drzwi w towarzystwie pary, którą szkolił. Rozochocony chęcią zaimponowania i pokazania im, jaki to z niego maczo-men, od razu, jak tylko otworz...
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Agata obserwuje i komentuje
Przepis na CIĄGLE BRAKUJE CI CZASU? CO ZROBIĆ ABY MIEĆ GO WIĘCEJ?
CIĄGLE BRAKUJE CI CZASU? CO ZROBIĆ ABY MIEĆ GO WIĘCEJ?
Czas to dziwna "rzecz", jednym przecieka przez palce, innym dłuży się w nieskończoność. Zapewne wielokrotnie zastanawialiście się jak to jest, że dla niektórych doba jest zbyt krótka, że nie mają na nic czasu i nie mogą się z niczym wyrobić. Inni znowu...
moje IDEALIA - blog lifestylowy, DIY, wnętrza, ciąża i macierzyństwo, uroda, kuchnia
LIFESTYLE
Przepis na Wywiadówka u Bożenki - o przymiotach zmywarki
Wywiadówka u Bożenki - o przymiotach zmywarki
Pamiętacie historyjkę sprzed dwóch czy trzech lat, ponoć autentyczną, która obiegła niemal cały świat? Otóż nauczycielka w amerykańskiej szkole podniosła larum z powodu kilkuletniego dziecka, które nie przyniosło ze sobą śniadania. Wszczęte dochodzenie...
Inspirująca codzienność
Takie życie, Efektywne sprzątanie
Przepis na Zakwas żytni na chleb
Zakwas żytni na chleb
No i stało się. Że wypowiedziałam wojnę, to chyba za dużo powiedziane, niemniej jednak powzięłam postanowienie, że kończę z produkowanym na skalę przemysłową gąbczastym zapchajworem ze sklepów i lansujących się na tradycyjne sieci piekarenek, wyrastają...
Jest Pysznie!
Comfort food, Kuchnia polska, Wypieki słodkie i słone, Mąka żytnia, Mąka razowa
Przepis na Wszystko czego pragnę na święta .....
Wszystko czego pragnę na święta .....
W ubiegły weekend wpadła do mnie koleżanka. Pośmiałyśmy się, powspominałyśmy i ponarzekałyśmy sobie wspólnie jakie to jesteśmy wymęczone po całym tygodniu i że musimy w końcu wybrać się na ten weekend do spa co go planujemy już chyba od dwóch lat ;)W k...
Qchenne-Inspiracje! FIT blog o zdrowym stylu życia i zdrowym odżywianiu. Kaloryczność potraw.
Przepis na Włoski ser Bel Paese
Włoski ser Bel Paese
Bel Paese to popularny włoski ser, krótkodojrzewający, o łagodnym, maślanym smaku, produkowany od początku XX wieku.Nie jest trudny do zrobienia, ale ze względu na specyficzną technologię wymaga szczególnej uwagi. Dodaje się do niego bardzo małą ilość ...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Ser, Ser podpuszczkowy
Przepis na Jajka po szkocku (Jaskółcze gniazda)
Jajka po szkocku (Jaskółcze gniazda)
Jajka po szkocku, zwane jaskółczymi gniazdami, to rodzaj okrągłych kotletów przyrządzanych z mielonego mięsa wieprzowego. W środku mięsnej kulki kryje się gotowane jajko. Potrawa ta pięknie wygląda, jest sycąca i prosta do przygotowania. Do tego dania ...
Uwielbiam gotować
Obiad, Impreza, Dania mięsne, Jajka, Mięso mielone
Przepis na Ekspresowa fasolka po bretońsku
Ekspresowa fasolka po bretońsku
Dzisiejsza propozycja to fajna i szybka alternatywa dla tradycyjnej fasolki po bretońsku przygotowywanej z fasoli jaś. W błyskawicznej wersji tej potrawy bazą jest biała, konserwowa fasolka, której nie trzeba już namaczać. Wystarczy tylko przesmażyć ce...
Uwielbiam gotować
Obiad, Cebula, Czosnek, Dania mięsne, Boczek, Majeranek, Koncentrat pomidorowy, Kiełbasa, Fasolka biała, Kminek
Przepis na Dlaczego Kraków?
Dlaczego Kraków?
Wiesz czego nie lubię w życiu? Zaniedbania. Zaniedbania i to jeszcze zapowiedzianego wpisu. Wpis miał dotyczyć lipcowego wypadu do Krakowa na spotkanie kato - blogerów. Zatem obiecane i wykonane (w końcu).Po pierwsze nie odpowiem Ci dlaczego Krak...
przypraw mnie
W drodze
Przepis na Żywieniowa metamorfoza cz.2
Żywieniowa metamorfoza cz.2
Przyszedł czas na podzielenie się moją walką ze wzdęciami i uczuciem przelewania. Zrezygnowałam z części owoców, oraz z robienia sałatek i surówek z więcej niż trzech składników, mam tu na myśli warzywa a nie dodatki w postaci oliwy, cukru kokosowego c...
Prosto i swojsko
O MNIE
← Poprzednia
510511512513514
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin