• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
7616 wyników

Przepis na Da

Przepis na Lody dwuskładnikowe
Lody dwuskładnikowe
Co prawda lato już za nami, jednak dopiero odkryłam ten przepis i jestem pewna, że w przyszłym roku stanie się hitem w moim domu. Lody do przyrządzenia których wystarczą dwa proste składniki a jak ktoś się uprze to i jeden też da radę i zrobi wtedy jed...
Big Baking Theory
Dla dzieci, Owocowo, Bez pieczenia, Mrożono
Przepis na Ciastka z jabłkogruszką i płatkami gryczanymi (bez cukru)
Ciastka z jabłkogruszką i płatkami gryczanymi (bez cukru)
Słuchajcie naszło mnie! Miałam ochotę na jakąś przekąskę popołudniu, i nie w głowie mi były owoce albo budynie. Znalazłam płatki gryczane, i o to, co wycudowałam w ciągu 20 minut. A starczyło na więcej niż jeden podwieczorek.Przepis:cała paczka płatków...
Zdrowi w Łodzi
Moja kuchnia, Wege, Bezgluten, Śniadanie, Przekąska, Ciastko, Słodycze
Przepis na Pudełeczka pełne dobroci - beglossy
Pudełeczka pełne dobroci - beglossy
Jak każda kobieta kocham kosmetyki. Od pewnego czasu, a dokładnie 7 miesięcy subskrybuję pudełka beGlossy. Dość długo się zastanawiałam czy warto, czy to dla mnie. Wypróbowałam obie firmy dostarczające pudełka dobroci i na plus jednak jest BeGlossy - p...
Orcia
Kosmetyki, Beglossy
Przepis na Tahini homemade- pasta z sezamu
Tahini homemade- pasta z sezamu
Tahini to świetna sprawa, sprawdzi się jako pasta do kanapek, czy jako składnik sosów sałatkowych, zup, koktajli.Jak widzę ceny tahini w sklepach to nie wiem czy się śmiać czy płakać.Dlatego wolę domową wersję, nie dość że tania, szybko się robi to jes...
MZap w kuchni
Wegetariańskie, Pasty kanapkowe
Przepis na Spaghetti z cukinii z sosem z kalafiora
Spaghetti z cukinii z sosem z kalafiora
Kiedyś pisałam o stronach w internecie, które mnie inspirują. Jedną z nich jest kanał na YouTube: FullyRawKristina. Prowadzi go absolutnie fantastyczna, charyzmatyczna i urocza Amerykanka Kristina Carrillo-Bucaram, która od ponad 10 lat jest "surową" w...
Ja Tu Gotuję!
Wegetariańskie, Makaron
Przepis na #106 SMAK TYGODNIA | Ekskluzywne kanapki z rukolą, maliną i camambertem
#106 SMAK TYGODNIA | Ekskluzywne kanapki z rukolą, maliną i camambertem
Zaskoczenie. Grudniowy poranek. Dodajmy: krakowski grudniowy poranek. Powinno być: smog, szare, ciężkie, śmierdzące powietrze. Jest: słońce, wiatr rozwiewający kłęby dymu, które w Krakowie są tak normalne, jak tylko się da. Powietrze pachnie. Laskiem, ...
The Body. Naturally.
Przepisy, Przepis, Smak tygodnia, Kanapki z rukolą, Pyszne
Przepis na Spring rolls
Spring rolls
Ktoś, kto wymyślił papier ryżowy powinien się smażyć w piekle!!! Ten z pozoru przyjemny w obróbce produkt ma bardzo mroczne oblicze, które objawia się dopiero w trakcie przygotowania posiłku...instrukcja na opakowaniu wygląda przyjaźnie - kilka prostyc...
Ja Tu Gotuję!
Wegetariańskie, Kuchnie świata, Przystawki
Przepis na Sernik z konfiturą wiśniową
Sernik z konfiturą wiśniową
"Nie da się zrozumieć ludzi bez próbowania tego, co mają w garnkach i na talerzach."Beata PawlikowskaNie jest to typowy sernik. Nawet typowy sernik na zimno różni się od niego w znacznej mierze. Chy...
Sól Pieprz i Bazylia
Ciasta bez pieczenia
Przepis na Liście babki w chińskiej odsłonie
Liście babki w chińskiej odsłonie
Dość długo nic nie publikowałam. Częściej bywam aktywna na Facebooku, więc od czasu do czasu tam też zaglądajcie. Jeśli nie wrzucam przepisów, to informuję tam o różnych rzeczach. Ogólnie myślałam, że będę mogła zasypywać Was przepisami, jednak los chc...
Muffinalia - czyli coś pomiędzy piekarnikiem a zielnikiem
Przekąskowo, Wegetariańskie, Babka lancetowata, Babka zwyczajna, Chińszczyzna, Dzika kuchnia, Imbir
Przepis na Walentynki 2016
Walentynki 2016
Walentynki nasze pierwsze we trójkę. W niedzielę rano wyjechała moja rodzina, my padnięci, bo dziecko padnięte, bo za dużo wrażeń. Zjadamy obiad, a właściwie resztki z poprzedniego dnia i stwierdzamy, że idziemy na spacer, dziecko ma łyknąć świeżego po...
Moje M1, czyli z życia codziennego młodej mężatki
Przepis na DIY: żółwie z makaronu i plasteliny
DIY: żółwie z makaronu i plasteliny
Czasami wpadnie mi w oko makaron o cudacznym, ciekawym kształcie. Niekiedy zdarzy się nawet kolorowy taki. Kupuję wówczas choć kilka gram, albo całe opakowanie, gdy nie da się inaczej. Można go bowiem wykorzystać nie tylko dla urozmaicenia posiłku. Mak...
Hoo Hooo things, czyli rzeczy, że hoo hooo!
DIY, Inne materiały, Masa plastyczna
Przepis na Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies
Klasyka wśród ciasteczek - ich nie da się nie lubić :)O przepisie słów kilka: Ten przepis znalazłam na blogufilozofia smaku(w oryginale autorstwa Marthy Stewart),został lekko zmodyfikowany. Podaję go dalej, ponieważ proporcje wydają m...
Petite foodie
Deser, Przekąska, Ciasteczka
Przepis na Jabłecznik maślano-biszkoptowy
Jabłecznik maślano-biszkoptowy
Uwielbiam kruche ciasto i szarlotkę.Zresztą... Kto nie lubi szarlotki(?) Znam ludzi, którzy nie lubią kawy, czy też czekolady, ale szarlotki (chyba!) nie da się nie lubić.Takie ciasto chodziło za mną od dawna, ale czekałam, aż inni nabiorą ...
kizikuki
Masło, Ciasta, Jabłka, żółtka, Białka, Ucierane
Przepis na Krem Milky Way
Krem Milky Way
Zaczął się kolejny tydzień i tak jak obiecałam pojawia się nowa recenzja - tym razem z czeluści piwnicy wyjęłam krem Milky Way. Dla wielu z was jest to smak dzieciństwa, lecz ja w ogóle go nie pamiętam (urodzona pod koniec dwudziestego wieku i wy...
Tost z dżemem - pomysły na śniadanie
Na słodko, Pasta/krem, Recenzja, Jedzenie/słodycze z UK
Przepis na Zjedz swojego wroga czyli przepis na mniszki (mlecze) w cieście cynamonowym
Zjedz swojego wroga czyli przepis na mniszki (mlecze) w cieście cynamonowym
Nie możesz pozbyć się swojego wroga - zjedz go :D A tak na poważnie to mniszki lekarskie bardzo lubię, nie wiem dlaczego tak dużo osób upiera się żeby je wyrywać - w tym moja rodzina. Postanowiłam jakoś wykorzystać te fajne chwasty, które i tak musiała...
Pora na pora i pomidora
Przepisy, Przekąska, Deser, śniadanie
Przepis na Kostka bulionowa do gulaszu i leczo
Kostka bulionowa do gulaszu i leczo
To już 3 odsłona past bulionowych. Tym razem taka, która przyda się nam do ugotowania gulaszu lub leczo, wystarczą podstawowe składniki i kilka łyżeczek pasty, a sukces macie jak w banku. Pastę można przechowywać jak poprzednie 3 miesiące w lodówce i n...
Mama gotuje i testuje
Kuchnia, Dodatek, Bulion, Galeo
← Poprzednia
167168169170171
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin