Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1252 wyników
Przepis na cloud bread
Chleb Sandomierski, na dzień Chleba
Dzień Chleba w naszym domu - Przepis I bardzo szczegółowe instrukcje na stronie "Adam Piekarz" Chleb Sandomierski Pszenno-żytni, z kminkiem1 faza : przedkwas10 g zakwas żytni aktywny o wydajno...
spiżarnia
Mąka pszenna
,
Chleb na zakwasie
,
Mąka żytnia
,
Chleb
,
Dzień chleba
,
WBD
,
World Bread Day
,
Ciasto zakwaszane
,
Kminek
Chleb majowy czyli TARTIN COUNTRY BREAD
Powiem nieskromnie : upiekłam pyszny chleb. 'Tartine Country Bread' to majowa propozycja w Piekarni Amber.Tym razem za sprawą Jacka prowadzącego blog 'Przepisy na domowe sery i chleb'piekliśmy chleb na podstawie przepisu z...
smaki i aromaty
Chleb i bułki
,
Chleb na zakwasie
,
Weekendowa piekarnia
Nettle & blue cheese rarebits / zapiekanki z pokrzywą i serem typu "blue"
A bit quirky? Probably is, but at the same time nettle blue cheese rarebits are light ,cheap and healthy. Enjoy :)Dziwaczne? Pewnie tak, ale przy tym zapekanki z pokrzywy i sera typu blue są lekkie, tanie i zdrowe. Smacznego :)My assistant/Mój po...
Zdrowe smaki
Ser
,
Pieczywo
,
Pokrzywa
,
Cheese
,
Nettle
,
Rarebit
Best Eats in Strasbourg, From a Local
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook! Itching to travel again in the spring? I want to make sure you see and taste the best France has [] The post Best Eats in Strasbourg, From a Local appeared first on Chocolate Zucchini.
Chocolate & Zucchini
Travels
Ciastka kokosowe gwiazdki z nieba - Coconut Stars Recipe - Stelle di cocco ricetta
Polski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti130 g wiórek kokosowych/ 4.5 oz coco flakes/ 130 g di farina di cocco200 gcukrupudru/ 200 g powderedsugar/ 200 g dizuccheroa velo4 białka/ 4 egg whites/ 4 albumi60 g ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Tea cakes
,
Ciastka
,
Dolcetti
,
Cookies
Pasztet z króliczych wątróbek - Rabbit Liver Pâté Recipe - Paté di fegatini di coniglio
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:300 g króliczych wątróbek/ 10 oz rabbit livers/ 300 g di fegatini di coniglio1 czerwona cebula/ 1 red onion/ 1 cipolla di Tropea2 płaskie łyżeczki startej gałki muszk...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Kolacja
,
Śniadania
,
Dodatki
,
Side dishes
,
Antipasti
Ciasto z cukinią i czekoladą / Chocolate Chip Zuchhini Bread
Zaczął się sezon na cukinię, dlatego warto wykorzystać ją do testowania nowych przepisów. Ja ostatnio ciągle z nią eksperymentuję, dodaję do gulaszu, potrawek, indyjskiego curry i faszeruję. To uniwersalne warzywo wspaniale sprawdza się także w wypieka...
Lekcje w kuchni
Ciastaidesery
,
Lato
,
Czekolada
,
Cukinia
,
Orzechy
Kanapka a'la Monte Cristo
Dzisiaj na śniadanie zapraszam do mnie :-). Przygotowałam prawdopodobnie najlepszą kanapkę, jaką kiedykolwiek zjecie. Intensywna w smaku, mocno serowa i naprawdę sycąca - czyli idealna na dobry początek dnia, na przykład do aromatycznej kawy.Today, I w...
NEW YOLK KITCHEN
2015
,
Vegetarian
,
Spring
,
Translated to english
,
Sandwiches
Chlebek z oliwkami / Bread and olives
500 g mąki370 g ciepłej wody15 g świeżych drożdży1 łyżeczka miodu1 łyżeczka cukru1 łyżeczka soli120 g czarnych oliwekMąkę wsypać do miski i zrobić wgłębienie. Pokruszyć drożdże, dodać miód, cukier oraz ciepłą wodę. Dodać pokrojone oliwki, wymieszać i o...
Gary i Ja
Chleby
PASTA Z WĘDZONEGO TOFU, a'la RYBNA
VEGAN "FISH" BREAD SPREAD/PATEJedna z moich ulubionych past do chleba. Smaczna, charakterna i robi się ją w mig. Tylko 3 składniki, c...
Food Porn, Vegan Style
Śniadanie
,
Breakfast
,
Tofu
,
Do chleba
,
Dip
,
Seaweed
,
Glony
,
Nori
Chleb polny
Czekając, z niecierpliwością, na kolejną księgę o pieczeniu chleba Ken Forkish "Mąka, woda, drożdże, sól" postanowiłem trochę sprawdzić technologię proponowaną przez autora.Ciekawy przykład wypieku pana Forkisza podała Wisła na swoim blogu- Chleb...
Kuchnia Gucia
Chleby pszenno-żytnie
Chleb zmieniający życie – najprostszy i najlepszy
Chleb zmieniający życie to superzdrowe pieczywo bez grama mąki. Składa się z samych nasion, orzechów i płatków owsianych i choć jest zupełnie inny od chleba, które dotychczas piekłam faktycznie odmienił moje podejście do pieczywa. Jest bardzo łatwy w p...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Bez glutenu
,
Domowa piekarnia
,
Chleb
,
Chleb zmieniający życie
Chleb razowy ze śliwką. World Bread Day 2016!
World Bread Day 2016! Kolejny czas pieczenia z entuzjastami domowego pieczywa na całym świecie. Wspaniała idea, zamysł łączenia się i dzielenia chlebem z każdym , kto chce w tym dniu upiec swój własny bochenek. Nie policzyła...
Kuchennymi drzwiami
Pieczywo
,
Na zakwasie
,
Smak lepszego życia
,
śliwki
,
World Bread Day
,
Światowy Dzień Chleba
Chleb mieszany na zakwasie z burakiem. World Bread Day 2018!
Już 13! raz Zorra zaprasza do udziału w Światowym Dniu Chleba. Każdego roku dokładnie 16 października dzieje się niesamowity chlebowy festiwal na całym świecie. Domowy chleb to najzdrowsze i najlepsze jedzenie. Światowy Dzień Chleba to doskonała...
Kuchennymi drzwiami
Bez mięsa
,
Piekarnia Amber
,
Na zakwasie
,
World Bread Day
Niemiecki chleb żytnio-pszenny (60/40) z Kassel
Prosty chleb mieszany, trochę podobny do naszego baltonowskiego. W smaku lekko kwaskowy z bardzo chrupiąca skórką.Przepis znalazłem na ciekawym niemieckim blogu brotdoc.com.Zaczyn żytni140 g mąka żytnia typ 1150 90 g woda (30°C)14 g zakwas żytniSkładni...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na drożdżach
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Dyniowe ciasto z orzechami i rodzynkami (pumpkin bread)
Dziś kolejny przepis z wykorzystaniem dyni - tym razem w formie dyniowego puree. Aby je przygotować, należy przekroić okrągłą dynię na kilka części i piec około 45-60 minut w 180 stopniach (do miękkości). Po ostudzeniu obrać ze skórki, a miąższ zmiksow...
Lekcje w kuchni
Ciastaidesery
,
Współpraca
,
Jesień
,
Kuchnia amerykańska
,
Dynia
,
Orzechy
,
Symbio
,
Rodzynki
←
Poprzednia
18
19
20
21
22
Następna
→