Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8517 wyników
Przepis na chleb farmerski
Jestem opadem atomowym czyli kolejny szybki chleb
Dzisiaj bez wycieczek osobistych i zbędnych szczegółów, pracuję nad innym postem. Nasz kolejny szybki chleb z cyklu jeśli zapomnisz wieczorem przygotować zakwasu. To ulubiony wypiek mojego Człowieka Czynu. Mimo, że z dodatkiem drożdży to, zauważcie, pr...
Na kruchym spodzie
Chleb na zakwasie
,
Chleb na drożdżach
RIBOLLITA- toskańska zupa z fasolą i chlebem
Zima w Toskanii to czas ribollity. Czyli chłopskiej zupy z fasoli, kapusty, różnych sezonowych warzyw i suchego toskańskiego chleba. Przygotowanej poprzedniego dnia i jedzonej następnego, po odgrzaniu (ri-bollita znaczy odgrzana). I potem przez kilka k...
Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki
Zupy
,
Potrawy toskańskie
148 ZIELONY CHLEB
Chleb żytni na zakwasie ze spiruliną podany z białym kremem migdałowo-orzechowym, maliną moroszką; pastą skwarkową i główkami białych szparagów oraz szynką sojową z papryką, rzodkiewką, kiełkami lucerny i brokułudomowy zielony chleb żytni na zakwasie i...
Zjadłam Niebo
Bez pszenicy
,
Kanapki
,
Chleb
,
Przepis
,
Orzechy
,
Chleb żytni
,
Orzechy włoskie
,
Rzodkiewki
,
Kiełki brokuła
,
Pasta
,
Migdały
,
Szynka sojowa
,
Orzechy laskowe
,
Moroszka
,
Kiełki lucerny
,
Szparagi
Chleb z orzechami włoskimi i marchewką
/ Przepis: J. Hamelman/1 duży bochenekPozostając w jesiennym klimacie upiekłam ten lekko słodki chleb z dodatkiem orzechów włoskich i tartej marchwi. Wykorzystałam orzechy z ogrodu babci. Pyszne! :*Myślę, że chleb będzie pasował do wielu dodatków, ale ...
am.art kolor i smak
Kulinaria
,
Pieczywo
,
Chleb
,
Orzechy
CHLEB ORKISZOWO-KASZTANOWY NA ZAKWASIE
Chleb powstał w ramach wspólnego wypiekania i okazał się jak znalazł do przygotowania na śniadanie. Dzięki temu, że wyrasta przez noc, możemy go wstawić do piekarnika następnego dnia rano i już po godzinie cieszyć jego smakiem. Dzięki wyrastaniu w lodó...
Apetyt na Smaka
Domowa piekarnia
,
Chleb
JASNY CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE
W końcu przyszedł czas na pieczenie bochenków chleba na kamieniu, a nie w foremce. Dziś postanowiłam upiec moim dzieciom chleb jasny i bez ziaren słonecznika. Do chleba przemyciłam jedynie mąkę żytnią 2000. Chleb smakuje i pachnie naprawdę niesamowicie...
Olivciowe Pasje z Natury
CIASTA I WYPIEKI
,
CHLEB
REWELACYJNY CHLEB Z GARNKA Z CIECIERZYCĄ NA PARZE BONDUELLE
Chleb pachnący, chrupiący, a do tego zdrowy. Dzięki ciecierzycy na parze z firmy Bonduell, chleb ma niepowtarzalny smak, idealny na letnie przyjęcia.Czy wiesz , że Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma...
Olivciowe Pasje z Natury
KOLACJA
,
POTRAWY BEZMIĘSNE
,
CHLEB
,
GRILL
CHLEB Z GARNKA FOCH
Uwielbiam zapach domowego chleba. Dziś upiekłam dwa chleby w tym jeden z garnka. Zainspirował mnie chleb na znanym blogu MniamMniam.pl, postanowiłam ,że zrobię swoja wersje słynnego Focha. Chleb jest niesamowicie chrupiący, ma piękne dziury i smakuje n...
Olivciowe Pasje z Natury
CIASTA I WYPIEKI
,
CHLEB
Chleb bezglutenowy (mój pierwszy!)
To było dla mnie wyzwanie. Jestem fanką domowego pieczywa, właściwie to już dawno przestałam jeść te sklepowe. Nie ma nic smacznego ani zdrowego w nadmuchanych bułkach/chlebie, które są dodatkowo barwione karmelem, aby wmówić konsumentom, że to pieczyw...
chili & sugar
Bezglutenowe
,
Cukier
,
Mąka gryczana
,
Drożdże
,
Pieczywo
Bezglutenowy chleb z ziemniakami
Wrzucam na szybko przepis na chleb bezglutenowy z ziemniakami. Jestem właśnie w trakcie jego robienia. Jak się upiecze wrzucę foty bochenka. A na razie real foto z przygotowania i przepis.Składniki250 gram mąki gryczanej100 gram mąki jaglanej (kasza ja...
Kuchnia bez alergii
Bez mleka
,
Bez glutenu
,
Bez jajka
,
Na śniadanie
,
Kasza jaglana
,
Chleb
Chleb z tartym jabłkiem, na zakwasie
Wrześniowa propozycja wirtualnej piekarni Ani z bloga Kuchennymi drzwiami to chleb z tartym jabłuszkiem. Pieczony na zakwasie żytnim, z dużą ilością mąki orkiszowej, o miękkim, wilgotnym wnętrzu. Dekorowany jabłkami, które nadają skórce przyjemnej słod...
Fabryka Kulinarnych Inspiracji
Pieczywo na zakwasie żytnim
Warsztaty z pieczenia chleba i przedpremierowe gotowanie z książki „Opowiadania drewnianego stołu”
Zogromną radością pragnę Was zaprosić nadrugą edycję warsztatów zpieczenia chleba, które poprowadzę dla trzech grup wdniach 25 27 listopada wwarszawskim studiu Muffia. Nawarsztatach nauczę Was jak przygotować...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Zupa czosnkowa śródziemnomorska, pyszna, szybka, energetyczna
Zupa czosnkowa to jedna z najbardziej znanych zup kuchni śródziemnomorskiej. Tutaj w Prowansji nazywamy ją ¨ laigo bouilido¨(= grzana woda). Wszystkie składniki w nią wchodzące są typowo śródziemnomorskie: czosnek, oliwa z...
Douce Provence
Kuchnia
,
Aromaty
,
Zupy
,
Zupa czosnkowa
Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym
Zabawa w przemycanie warzyw trwa u nas w najlepsze. Taki na przykład makaron do tej pory przechodził jedynie w zupie krem. Znalazłam jednak na niego nowy sposób- makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym. Kalafior w tym daniu jest najpierw posiekany w k...
Cooking for Emily
Na obiad
,
Danie dla dzieci
,
W 30 minut
,
Makaron
,
Kalafior
Tatterowiec
Bardzo popularny na wielu blogach chleb razowy na zakwasie – Tatterowiec. Jak sama nazwa wskazuje autorką przepisu jest Tatter piekarniatatter.blogspot.com (strona niestety nie jest już aktywna). Chleb prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Polecany szc...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Sztolnia. Chleb, Mięso, Wino
Niedawno, bo tego lata, w Katowicach przy Silesii, w murach dawnej kopalni Gottwald otworzyła się nowa restauracja Sztolnia. Chleb, Mięso, Wino. Z racji, iż o otwarciu zrobiło się głośno, menu zachęcało, a lokalizacja sprzyja odwiedzinom postan...
Dwa Miejsca
Recenzje
,
Katowice
,
Recenzja
,
Obiad
,
Kolacja
,
Gdzie zjeść?
,
Sztolnia
←
Poprzednia
213
214
215
216
217
Następna
→